Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Phuket'te nerede kalınır

Yüzölçümü bakımından Tayland’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor.

Phuket’te nerede kalınır?

Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın konumda yer alırken, bütçesi kısıtlı gezginlere hitap eden tesisler adanın iç kesimindeki Phuket Town’da faaliyet gösteriyor.

Deniz kenarında konaklamak isteyenler için önerebileceğim plajlar Patong ve Bangtao. Özellikle Patong Plajı’nı seçtiğinizde eğlenceye ve alışveriş olanaklarına daha yakın olabilirsiniz.

Phuket’te Konaklama Yapabileceğiniz Otel Tavsiyelerim

Phuket’te nerede kalınır yazısı için sizlere önereceğim otelleri seçerken personel, konum, hijyen ve yeme-içme olanakları gibi kriterlere yoğunlaştım. Bu kriterlere göre öne çıkan oteller:

4★ The Charm Resort Phuket

phuket The Charm Resort Phuket

Patong Plajı’na 60 metre uzaklıktaki The Charm Resort Phuket lüks ve geniş odaları, alışveriş merkezine yakın konumu ve nazik personeliyle tatilcilerin beğenisini kazanmış. Restoranında gün boyunca Tay ve dünya mutfaklarından lezzetli yemeklerin servis edildiği tesiste sauna, fitness merkezi ve açık yüzme havuzu gibi olanaklar bulunuyor. Otelde ayrıca tur masası hizmeti veriliyor. Oteli incelemek için tıklayın.

4★ The Kee Resort & Spa

Phuket'te nerede kalınır The Kee Resort & Spa

Bangla Road’ın kenarında hizmet veren The Kee Resort & Spa, Patong Plajı’na 5 dakikalık yürüme mesafesinde. Klimalı odaları iyi aydınlatılmış ve modern tarzda dekore edilmiş olan otelin içerisinde tatilde bile formunu korumak isteyenler için fitness salonu, yorgunluk atmayı amaçlayanlar için spa merkezi ve sessiz bir ortamda kitap okumaktan hoşlananlar için kütüphane bulunuyor. Geniş menülü bir restoranı ve barı olan tesiste ayrıca tur masası, hediyelik eşya dükkânı ve oyun odası mevcut. Oteli incelemek için tıklayın.

4★ Burasari Phuket

Phuket'te nerede kalınır Burasari Phuket

Patong Plajı’ndaki bir diğer tesis olan Burasari Phuket’in alışveriş merkezine ve gece hayatının merkezi Bangla Road’a mesafesi yürüyerek 10 dakika. Yerel mimariyi modern dokunuşlarla zenginleştiren tesiste minibarın ücretsiz olduğu odaların bazılarından havuza doğrudan erişilebiliyor. Yeşilliklerle kaplı havuzu dinlendirici bir ortama sahip otelde güne açık büfe kahvaltı ile başlayıp, ilerleyen saatlerde Tay masajı ve güzellik uygulamaları sunan spa bölümünde rahatlayabilirsiniz. Oteli incelemek için tıklayın.

5★ Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

phuket Outrigger Laguna Phuket Beach Resort

Çocukların eğlenceli vakit geçirebilecekleri bölümleri bulunan Outrigger Laguna Phuket Beach Resort, Bangtao Plajı’nda faaliyet gösteriyor. Özel balkonlu, geniş ve modern konaklama birimlerini barındıran tesiste Club, Süit ve Villa kategorilerinde konaklayan tatilcileri özel fırsatlar bekliyor. SPA, açık yüzme havuzu ve fitness merkezinde vakit geçirmenin dışında otelin tur masası aracılığıyla günübirlik turlarla adayı gezebilirsiniz. Oteli incelemek için tıklayın.

5★ Banyan Tree Phuket

phuket otel tavsiyesi Banyan Tree Phuket

Rahat odaları ve sessiz ortamıyla beğeni kazanan Banyan Tree Phuket, Laguna Phuket tatil kompleksi içinde yer alıyor. Andaman Denizi ile çevrili şık otelin restoranında konuklara Tay spesiyaliteleri sunuluyor. Lüks villaları Tay sanatları ve ustalıkla işlenmiş ağaç işleriyle süslü olan tesiste ayrıca 2 bar ve 1 kafe hizmet veriyor. Otelin spa merkezindeki rahatlatıcı masaj uygulamalarıyla, spor sahalarında veya fitness salonunda stres atarak tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Oteli incelemek için tıklayın.

Phuket’te nerede kalınır yazısı ile Tayland’ın tropikal cennetinin konaklama seçeneklerini sizlere sunmayı amaçladım. Umarım yazı boyunca vermiş olduğum öneriler Phuket Adası’na yapacağınız seyahat öncesinden yararlı olmuştur. Eğer Phuket ve çevresinde gezilecek tüm önemli yerler hakkında bilgi almak ve fotoğraflarını incelemek isterseniz Phuket gezilecek yerler başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Seul Ulaşım Rehberi

Seul ulaşım konusunda Asya’nın en  rahat şehirlerinden biri. Hava, demir ve karayolu kullanarak Seul’e ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınız gibi, aynı zamanda Seul şehir içi ulaşımı konusunda da, seyahatiniz boyunca şehrin sahip olduğu ulaşım imkanları sayesinde rahatça yolculuk edebilirsiniz. Bu yazıda Seul Incheon Havaalanı ‘ndan şehre ulaşım seçeneklerini ve havaalanında ulaşım aracına binmeden yapmanız gerekenleri ve Seul’de şehir içi ulaşıma dair bilgileri bulabilirsiniz. Seul nerede? Seul’e nasıl gidilir? Seul , Güney Kore ’nin başkenti olup, Doğu Asya’da yer almaktadır. Şehrin ortasından Han Nehri geçer ve şehri ikiye böler. Otel rezervasyonunuzu internetin en güvenilir ve popüler sitelerinden Booking.com'dan yaptırabilirsiniz. Otelleri incelemek için tıklayın. Seul Havaalanları Seul, Incheon ve Gimpo  olmak üzere iki havaalanına sahip. Incheon şehrin temel havaalanı olup, aktarmalı, aktarmasız, Asya, Türk Hava Yolları, Eastar Jet, Jeju Air, Jin Air dahil doksandan faz