Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Singapur’dan Ne Alınır?

Singapur'dan ne alınır

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “Singapur’dan ne alınır?” olacaktır.

Singapur’dan ne alınır?

Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim.

Orkide Kalıplar

Singapur'dan ne alınır orkide

Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Ibis Singapore on Bencoolen, 4★ Novotel Clarke Quay, 5★ Marina Bay Sands

Şehrin simgesi olan orkide çiçeğinin kurularak kalıp içerisinde konması ile üretilen ürünler, Singapur‘dan kendinize ve sevdiklerinize satın alabileceğiniz en orijinal hediyelerden.Fiyatlar ürünün boyutuna göre değişiklik gösteriyor. Ufak bir kalıp yaklaşık 20 Singapur Doları’ndan (45 TL) başlıyor. Chinatown’da orta boy bir kalıbın fiyatı ise 35 Singapur Doları gibi. Bu ürünün en orijinal olanlarını Botanik Bahçeleri’nde yer alan Orkide Bahçeleri‘nde bulabilirsiniz. Bu arada çok önemli bir detay; bu ürünler Kuala Lumpur’da çok daha ucuza satılıyor. Bu yüzden Singapur seyahatinizde Kuala Lumpur’a da gidecekseniz bu ürünleri oradan çok daha ucuza satın alabilirsiniz.

Risis Orchard Marka Takılar

Singapur alışveriş

Şehrin simgesi olan orkidelerin kuttrularak 22 ayar altınla kaplanması ile üretilen bu kaliteli takılar Singapur’dan ne alınır diyenler için orijinal bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Risis Orchard markalı bu ürünleri Orkide Bahçeleri, havaalanı, Gardens by the Bay gibi şehrin önemli noktalarında bulabilirsiniz. Broş, küpte ve kolye gibi birçok çeşit bulabileceğiniz ürünlerin ortalama başlangıç fiyatı 80-90 Singapur Doları (175 TL) civarında.

Marka Kıyafetler

Singapur'da alışveriş

Singapur alışveriş konusunda tam bir Cennet. Şehrin en ünlü alışveriş caddesi olan Orchard Road‘da yan yana 22 adet avm yer alıyor. Louis Vuitton, Prada, Gucci vb tüm dünyaca ünlü markaların mağazalarını şehir genelinde bulabilirsiniz. Fiyatlar genel olarak dünya geneli gibi. (Eğer marka değil de otantik kumaş ve kıyafet arıyorsanız Chinatown, Little India ve bölgenin ünlü alışveriş noktası Mustafa Centre, Orchard Road‘da yer alan Lucky Plaza ve Arab Qarter bölgelerini gezebilirsiniz.) Little India’da Tekka Centre’de yöresel bir kıyafeti 15-25 Singapur Doları gibi fiyatlara satın alabilirsiniz.

Elektronik Ürünler

Singapur elektronik eşya alışverişi

Elektronik eşya seven biri olarak benim Singapur’dan ne alınır sorusuna ilk vereceğim cevaplardan biri elektronik eşya olur. Özellikle pahalı bir ürün alacaksanız zaten ucuz olan ürünlerden %6 oranında “Vergi iadesi” yani “Tax Free” durumundan da yararlanabilirsiniz. Funan DigitalLife Mall (şu an kapalı), Peninsula Plaza (özellikle fotoğraf makinesi, kamera), Sim Lim Square (bilgisayar) için en ünlü noktalar. Yalnız Singapur’da alışveriş yaparken ucuz diye her şeye atlamamak lazım. Singapur Alışveriş Rehberi‘nde bahsettiğim dikkat edilecek noktaları mutlaka okumanızda fayda var. Adını saydığım bu yerler ünlü olsa da ben adı belli, ünlü elektronik ürün satan mağazalardan alışveriş yapmayı daha çok tercih ederim. ION Orchard gibi şehrin ünlü alışveriş merkezlerinde bu tip bir çok mağaza bulabilirsiniz.

Apple Ürünleri

Singapur iphone fiyatları

Elektronik eşyalar dışında Apple ürünleri için ayrı bir başlık açmak istedim. Ben Singapur seyahatimde Iphone marka telefon, Ipad Air ve Macbook konusunda ayrı bir fiyat araştırması yaptım. Singapur’da bu ürünlerin fiyatları bize göre gerçekten ucuz. Hatta bizde 3000 TL olan ürünler burada vergi iadesi ile birlikte 2000 TL civarlarına kadar düşüyor. Yalnız üstteki uyarıyı tekrarlıyorum. Ucuz diye pasaj köşelerinden yanlışlıkla çakma ürün satın almayın. Apple ürünlerine ilginiz varsa ION Orchard başta olmak üzere birçok avm de mağazası bulunan EpiCentre mağazasına uğrayabilirsiniz. Alışveriş yaparsanız “Tax Free” uygulamasından mutlaka faydalanın. Mağaza görevlisi ile dolduracağınız form sonrasında ülkeden ayrılırken %5,5 civarında bir “Vergi İadesinin” sahibi olacaksınız. Benzer şekilde Samsung marka cihazları da aynı tarzda elektronik eşya mağazalarından satın alabilirsiniz.

Örnek fiyatlar: Singapur seyahatim öncesinde yaptığım Iphone araştırmasında IPhone 6s 16 GB modeli 2829 TL ile 3429 TL arasında fiyatlara satılıyordu. Fiyatları Teknosa, Apple Store ve Hepsiburada gibi güvenilir sitelerden aldım. Singapur ION Orchard alışveriş merkezindeki EpiCentre mağazasında aynı model vergi dahil 1048 Singapur Doları yani 2300 TL‘ye satılıyordu. Havaalanındaki iStudio isimli mağazada da fiyat aynıydı. Tabi bu fiyattan ayrıca %5,5 Tax Free iadesi almak mümkün. Tabi modeller de fiyatlar da sürekli güncelleniyor, ben fiyatları size fikir vermesi açısından yazmak istedim.

Singapur Temalı Ürünler

Singapur hediyelik eşya alışverişi

Her yerde olduğu gibi üzerinde şehrin isminin yazılı olduğu magnet, kar küresi, kartpostal, t-shirt, biblo, anahtarlık gibi ürünleri şehir genelinde birçok noktada bulabilirsiniz. Bana göre en çok çeşit Chinatown‘da. Ürünler kalitesine göre değişiyor. Bardaklar 4, Çin işi basit ürünler 1-2, anahtarlıklar 2-3, magnetler 2-3 Singapur Doları civarında. Orchard Road üzerindeki Lucky Plaza içerisinde daha uyduruk ürünler satılıyor. Little India içerisindeki Mustafa Centre‘de da birçok ürün bulabilirsiniz.

Merlion Temalı Ürünler

Singapur hediyelik eşya alışverişi merlion

Singapur’un simgesi aslan kafalı, balık gövdeli “Merlion” isimli hayvan. Bu ikona sahip anahtarlık, kar küresi vb aklınıza ne gelirse şehir genelinde bulabilirsiniz. Chinatown‘da Merlion temalı her boyutta biblo satılıyor, fiyatlar ise 1-2 Singapur Doları’ndan başlıyor.

Çin Çayları

Singapur çay alışveriş Shinatown

Eğer Singapur’dan çay getirmek isterseniz Chinatown‘nda yer alan “Yue Hwa” mağazasındaki (70 Eu Tong Sen St, Singapore) çay dükkanlarına gidebilirsiniz. Para önemli değil en kaliteli çay nerede derseniz Yixing Xuan Teahouse (78 Tg Pagar Rd, Singapore) isimli dükkana bakabilirsiniz. Ben kendi çay alışverişimi ise Chinatown’da Sago Caddesi ve paralelindeki caddelerde yaptım. Bu dükkanlarda papatya, yeşil, siyah her türde çay satılıyor. Ortalama bir çay fiyatı 50 gr için 10 Singapur Doları, 100 gr içinse 20 Singapur Doları civarında. Bunlar normal çayların fiyatı. Çok çok kaliteli çay isterseniz de 357 gramlık özel paketlenmiş çaylar 500-1000 Singapur Doları (1000-2200 TL) arasında. Bu dükkanlarda “Tea Pot“, Türkçesi “çaydanlık” olarak çevrilen yöresel çay aksesuarlarından da satın alabilirsiniz. Aklınıza bizdeki tip çaydanlıklar gelmesin, bunlar Uzak Doğu stilinde, minik demlik ve bardaklardan oluşan setler. Chinatown’daki basit ve uyduruk modeller 20 Singapur Doları’ndan başlıyor. Çay dükkanlarında ise daha geleneksel ve kaliteli versiyonlarını bulabilirsiniz.

Bitkisel Tıbbi Ürünler

Singapur bitkisel ürün alışverişi

Çin kadar olmasa da Singapur’dan da bitkisel tıp ürünleri satın alabilirsiniz. Özellikle Chinatown‘da bolca dükkan var. Çin yağları genellikle 10-15 Singapur Doları arasında. Tiger balm adındaki ufak naneli krem tarzındaki ürünler ise neredeyse her hediyelikçide var, fiyatları da ufak boylar için tanesi 2,5-4 Singapur Doları civarı.

Yöresel Yiyecekler

Singapur tropikal meyveTropikal meyvelerden rambutan. Görünümü ilginç olsa da şu ana kadar en sevdiğim meyvelerden biri oldu.

Yöresel yiyecekler Singapur’dan ne alınır sorusuna yiyecek cevabı bekleyen gezginler için güzel birer alternatif. Singapur genelinde Çin, Malay ve Hint kültürüne ait en ünlü yöresel lezzetleri bulabilirsiniz. Bakkwa, kaya, laksa paste, Singapore Sling ve tropik meyveler en dikkat çeken yöresel yiyecekler.

Bakkwa: Çoğunlukla domuz etinden yapılmış, şeker, soya sosu ve baharatlarla marine edilip fırınlanarak üretilen kurutulmuş barbekü eti, aslen Çin orijinli. Domuz etini tabi ki onaylamıyorum, merak edip almayın diye uyarıyorum

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko