Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Bangkok Gezilecek Yerler

Bangkok gezilecek yerler

Adı “Melekler Şehri” anlamına gelen Bangkok; tapınakları, egzotik çiçekleri, bunaltıcı iklimi, kalabalığı ve uyumayan sokaklarıyla zıtlıkların mükemmel uyumunu sunuyor. Kalabalıklığı, mistik ve kaotik sokaklarıyla Bangkok günün yirmi dört saati ritmi hiç düşmeyen, heyecanı bol bir kent. Hal böyle olunca Bangkok gezilecek yerler listesi saraylar, tapınaklar ve modern yapılarla dolup taşıyor, ortaya karışık bir tatilin anahtarını ziyaretçilerine sunuyor. Şehre her ne kadar karmaşa hakimmiş gibi durmuş olsa da gerek kokusu gerek tanrılarının her yana bıraktıkları izlerle mistik havasını hiç kaybetmiyor. Gizemli bir dünyaya macera dolu bir seyahat düşleyenlerin hayallerini süslüyor.

Bangkok Gezilecek Yerler Listesi

Asya’nın cazibe merkezleri arasında olan Bangkok; Tayland‘ın hem en büyük şehri hem de başkenti. Bunaltıcı iklimi ve ağır kokusuna bir de trafiği eklenince “Benim burada ne işim var?” sorusunu sordursa da tamamıyla kaosun hakim olduğu sokaklarında saklı kalmış olan hazineleri her yıl binlerce ziyaretçiyi çekiyor. Şehir merkezine ulaşmak için hızlı tren kullanabileceğiniz gibi dilerseniz uygun fiyatlara taksi konforunu da tercih edebilirsiniz. Bangkok’un eski şehir merkezi denen bölgesine ulaşabilmek için arkasında selesi olan Tuk Tuk adı verilen motosiklet-taksileri kullanarak ilginç bir yolculuk yapabilirsiniz. Uzatmadan Bangkok gezilecek yerler listemize geçelim…

Bu arada Bangkok’da konaklama konusunda önemli bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Bangkok’ta nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

Eğer Bangkok'ta kalacağınız otelinizi kendiniz seçecekseniz Bangkok'ta nerede kalınır? başlıklı yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Yazı boyunca son Bangkok seyahatimde konaklayıp memnun kaldığım 3★ ibis Bangkok Siam başta olmak üzere 4★ Holiday Inn Express Bangkok Siam, 5★ Pathumwan Princess Hotel gibi şehirdeki en popüler otelleri inceleyebilirsiniz.

1. Büyük Saray (Grand Palace)

Bangkok gezilecek yerler Büyük Saray

Başkentin Bangkok‘a taşınmaya karar verilmesi sonucunda inşasına 1782 senesinde yapılmaya başlanan Grand Palace; Tayland’ın en görkemli, etkileyici ve gösterişli yapısı olarak kabul geliyor. Kraliyet ailesini 1500 seneyi aşkın zamandır ağırlayan saraya giriş ücreti Tayland’a oranla biraz pahalı olsa da kesinlikle buna değiyor. Saray bölgesine şort, askılı T-shirt gibi kıyafetlerle girmenize izin verilmiyor. Kıyafetiniz giriş için uygun değilse saray girişinde kıyafet kiralayabiliyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da sarayın ziyarete kapalı olduğunu söyleyip sizi bir şeyler almanız için dükkanlarına yönlendirmeye çalışan fırsatçılar.

218.400 metrekarelik bir alan içerisinde 100 civarı farklı yapının bir araya gelerek oluşturduğu kompleks bir yapı olan saray genel olarak dış alan, orta alan ve iç alan adı verilen üç farklı bölgeyi barındırıyor. Kraliyet ailesinin belli başlı törenler için kullandığı iç alan haricindeki bölümler ziyaretçiler için açık. Sarayda yer alan semboller ve işlemeler kraliyet ailesinin gücünün yanı sıra Tayland için ne denli önemli olduğunu da gösteriyor.

2. Şafak Tapınağı (Wat Arun)

Bangkok gezilecek yerler Şafak Tapınağı

Grand Palace’ın karşı kıyısında yükselen Wat Arun; adını Hindu şafak tanrısı Arun‘dan alıyor. 82 metre yüksekliğinde Çin seramik ve porselenleriyle süslü “Praang” adı verilen kulesi ziyaretçilerini zorlu fakat yorgunluklarına değecek bir yolculuğa davet ediyor. Kulenin zirvesi Tapınaklar Bölgesi’nin muhteşem manzarasını sunuyor.

Tapınakta rüzgar tanrısı da unutulmamış. Ana kuleye Tayland’ın dört büyük rüzgarını sembolize eden dört kule eşlik ediyor. Yardımcı kulelerin zirvesinde Hindu rüzgar tanrısı Pai‘nin heykelleri yer alıyor. Praang’a tırmanma yorgunluğunu atmak için tapınak bahçesinde bir kahve molası verebilir, sunduğu mistik havanın tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz.

3. Yatan Buda Heykeli (Wat Pho)

Bangkok Yatan Buda Heykeli

16. yüzyılın başlarında inşa edilen Wat Pho, 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğindeki Yatan Buda Heykeli‘ne ev sahipliği yapıyor. Bangkok’un en eski ve en büyük tapınağı olan Wat Pho’nun içerisine heykel 1800 yılında yerleştirilmiş. Heykel yerleştirilmesinden sonra hac merkezi olmasa da bir o kadar önemli bir konuma yükselmiş.

Tapınağın bir diğer önemli özelliği ise yaygın bir eğitim kurumu olması. Tayland için son derece önemli olan Thai tıbbı eğitimleri veriliyor. Bangkok’un diğer yerlerine nazaran biraz daha pahalı olsa da dilerseniz tapınakta Thai masajı da yaptırabilirsiniz.

4. Altın Buda Heykeli (Wat Traimit)

Bangkok gezilecek yerler Altın Buda Heykeli

Bangkok’un en fazla ziyaret edilen noktaları arasında yer alan Wat Traimit; dünyanın en büyük saf altından Buda  heykeline ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 13. yüzyılda yapılan Altın Buda Heykeli; 3 metre yükseklik ve 5 buçuk tonluk ağırlığa sahip. Olası hırsızlık korkuları sebebiyle zamanında üzeri alçı ile kaplanan heykel, 1955 yılında Wat Traimit’e taşınmış. Taşınma esnasında yanlışlıkla düşürülmesi sonucunda çatlayan alçı, uzun yıllardır unutulan Altın Buda Heykeli’nin tekrar gün yüzüne çıkmasını sağlamış.

5. Yüzen Çarşılar (Floating Market)

Bangkok gezilecek yerler Yüzen Çarşı

Bangkok gezilecek yerler arasında atlanmaması gereken Floating Markets; kent kültürünü yakından tanımanıza da yardımcı oluyor. Kentin farklı bölgelerinde açılan yüzen çarşılar, sabahın erken saatlerinde kuruluyor ve hediyelik eşyalardan yerel lezzetlere kadar pek çok alternatifler sunuyor.

Yerel halkın yöresel lezzetler, çeşitli meyve ve sebzelerle birlikte farklı eşyalarını kayıkları ile açılarak sattığı yüzen çarşıları bir pazardan ziyade restoran olarak da görebilirsiniz. Uygun fiyatlara Tayland’a özgü lezzetleri ilginç bir atmosferde tadabilir, sevdiklerinize en farklı hediyeleri satın alabilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde kurulan çarşılar geç saatlere kadar kalmıyor. Siz de sabah altı civarında, turistler henüz akın etmeden, giderek en doğal halleri ile gözlemleme ve fotoğraflama fırsatı yakalayabilirsiniz.

(Not: Bangkok ve çevresinde 5 adet yüzen çarşı var. Bunlardan en ünlü olanı Damnoen Saduak Floating Market. Filmlere ve gezi programlarına sürekli konu olan bu market Bangkok’un 100 km uzağında yer alıyor. Sabahtan öğlene kadar kurulan bu pazara şehir genelinde düzenlenen turlara katılarak gidebilirsiniz. Tur başlangıçları genellikle 07.00 civarında olup turlar genellikle sizi otelinizden alıyorlar. Dilerseniz kendiniz de yüzen çarşının olduğu alana gidebilirsiniz.)

6. Chatuchak Pazarı (Chatuchak Market)

Bangkok Chatuchak Pazarı

Khaosan yakınından 3 nolu otobüse binerek ulaşabileceğiniz Chatuchak Pazarı (Chatuchak Market); Bangkok’un en meşhur hafta sonu pazarı olarak tanınıyor. Mobilyadan iç çamaşırına kadar aklınıza gelebilecek her şeyi bulabileceğiniz hafta sonu pazarı sadece cumartesi ve pazar günleri kuruluyor. Pazar hakkında detaylı bilgiler için tıklayın.

7. Jim Thompson House

Bangkok Jim Thompson House

1967 yılında Malezya’ya yaptığı bir gezi esnasında kaybolan ve bir daha asla bulunamayan Jim Thompson; Amerika’nın İkinci Dünya Savaşı sırasında Güneydoğu Asya’ya gönderdiği CIA ajanı bir mimar. Savaş bittikten sonra Bangkok’a yerleşiyor ve kanal kenarında Tayland mimarisinden esinlenerek tik ağacından kendine muhteşem bir ev yaptırıyor. İlginç mimari detaylar barındıran Jim Thomson House, ardındaki gizemli hikayesi, içerisindeki paha biçilmez eşyalarıyla Bangkok gezilecek yerler arasında ziyaretçileri en çok etkileyen yer olma özelliği gösteriyor.

8. Çin Mahallesi (Chinatown)

Bangkok'da gezilecek yerler Chinatown

Gece ayrı gündüz ayrı güzellikler sunan Chinatown (Çin Mahallesi); Bangkok’un ortasında minik bir Çin gezisi sunuyor. Gündüzleri Çin malı ürünler satan dükkanlar gece olunca kapanıyor, onların yerine kaldırımları Çin yemek statları kaplıyor. Çin Mahallesi’ne gidebilmek için Arun Tapınağı’ndan bir tekneye binebilir, kanalda keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

9. Khaosan Road

Bangkok gezilecek yerler Khaosan Road

Tayland’ın eski şehir bölgesinde yer alan Khaosan Road; sırt çantalı gezginlerin buluşma adresi olarak tanınıyor. Yirmi sene öncesine kadar pirinç pazarı olan cadde; Tayland’ın en popüler ve uygun fiyatlı adresleri arasında yer alıyor.

Bangkok’un kalbi olarak kabul edilen Khaosan Road; saraylar, tapınaklar ve müzelere yürüyüş uzaklığında yer alıyor. Cadde; otel, bar, restoran, hediyelik eşya dükkanları, dövmeciler ve masaj salonları tarafından çevreleniyor. Konaklama için fazla bütçe ayırmak istemeyen gezginler için oldukça uygun konaklama alternatifleri de barındırıyor.

10. Bangkok Ulusal Müzesi

Bangkok Ulusal Müzesi

1782 yılında saray olarak düşünülerek inşa edilen Bangkok Ulusal Müzesi (Bangkok National Museum); Khaosan Road üzerinde yer alıyor. 1884 yılında müzeye dönüştürülen yapı Güneydoğu Asya’nın en büyük müzesi olma unvanını da taşıyor. Sadece Tayland’ın değil Tayland’ın komşu ülkelerinin pek çok kültürel mirasına ev sahipliği yapıyor. Bangkok Ulusal Müzesi’nde Tay dilinde en eski kayıt olarak kabul edilen Kral Ramakamhaeng‘in taş sütunu ve Kral Taksin’in tacı olmak üzere pek çok önemli eser yer alıyor.

11. Lumphini Park

Bangkok Lumphini Park

1920‘lerde yapılan Lumphini Park; botlarla gezinti yapılabilen yapay gölü, yeşilliği ve oyun alanlarıyla Bangkok’un cazibe merkezleri arasında yer alıyor. Yerel halkın yanı sıra turistlerin de çok amaçlı kullanımına açık olan park içerisinde Kral 6. Rama‘nın heykelini de barındırıyor. Kuş gözlemciliği yapma imkanı sunuyor, engelli bireylerin kullanımı için Lan Tawan Yim adı verilen bir merkez barındırıyor. Bangkok’ta yer alan ihtiyar insanların spor yapabileceği, dans edebileceği, rahatlayabileceği ve sosyalleşebilecekleri bir kulüp de barındıran park evsiz çocukların barınabilecekleri bir yapı da bulunduruyor. Kütüphane, halk eğitim merkezi, gençlik merkez ve  Sri Thai Derm yemek merkezinin yanı sıra her ayın son pazarında Budist Dharma aktiviteleriyle şubat ayından nisan ayının sonuna kadar her pazar müzik festivallerine ev sahipliği yapıyor.

12. Siam Square

Bangkok Siam Square

Bangkok’un en popüler caddelerinden olan Siam Square; yeme-içme ve alışveriş için ideal noktalar arasında kabul ediliyor. Bangkok’un Taksim’i olarak düşünebileceğiniz caddede pek çok alışveriş merkezi bulabilir, lüks alışveriş merkezleri ve yer tezgahlarının tezatlığı arasında kaybolabilirsiniz.

13. Wat Phra Kaew

Bangkok Wat Phra Kaew

Tayland’ın en önemli kutsal yeri olan Wat Phra Kaew, Zümrüt Tapınağı olarak tanınıyor. Sıradan bir Budist tapınağı görünümünde olan Wat Phra Kaew’in adı 13. yüzyıldan kalma Zümrüt Buddha’ya ev sahipliği yapmasından ileri geliyor. Tek blok üzerinde oyulmuş 66 cm uzunluğundaki Buddha heykelinin yanı sıra pek çok heykele ev sahibi yapan tapınakta diğer Budist tapınaklarının aksine Budist rahipler için yaşam alanı yer almıyor. Diğer taraftan heykele kral haricinde hiç kimsenin yaklaşmasına izin verilmiyor.

14. Wat Suthat & The Giant Swing

Bangkok gezilecek yerler Wat Suthat

1807 yılında Kral 1. Rama tarafından yapımı başlatılan Wat Suthat‘ın tamamlanması 30 sene sürmüş. Duvarları Buddha’yı anlatan pek çok resim barındırıyor. Yapının ön kısmında yer alan The Giant Swing ise zamanında Brahmin rahiplerinin çeşitli ayinlerini gerçekleştirdikleri bir yer. Dev bir salıncak formuna sahip olan yapıda gerçekleştirmiş oldukları ayinler zamanında pek çok ölüm ve yaralanmaya sebep olmuş. Bu sebeple ayinler yasaklanmış olsa da The Giant Swing’i görebilirsiniz.

15. Dusit Palace

Bangkok Dusit Palace

Bangkok gezilecek yerler listemizin son sırasında Dusit Palace var. Kral 5. Rama’nın çıktığı bir Avrupa gezisinden etkilenmesi sonucunda inşa ettirdiği Dusit Palace; Avrupa esintileri taşıyan mimarisiyle dikkat çekiyor. Bahçesinde Vimantek Tik Konağı, Abhiset Dusit ve Kraliyet Fil Müzesi‘ni de barındıran Dusit Palace, esasında bir saray kompleksi olma özelliği gösteriyor.

Vimantek Tik Konağı, dünyada tik ağacından yapılma en büyük bina olma özelliği taşınıyor. Aslında Ko Si Chang Adası‘nda yer alan konak 1910 yılında saray kompleksi içerisine taşınmış. Yapımında tek bir çivi bile kullanılmayan konak günümüzde devasa koleksiyonu ile bir müze olarak hizmet veriyor. Abhiset Dusit ise Kral 5. Rama’nın taht odası olarak inşa edilmiş, Viktorya Dönemi mimari etkilerini taşıyan bir yapı. Zamanında üç adet kutsal file ev sahipliği yapan ahır kısmı ise Kraliyet Fil Müzesi olarak hizmet veriyor.

Bangkok’da gezilecek diğer yerler

Yazı boyunca Bangkok gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken en önemli yerler hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Eğer Bangkok seyahatinizde yeterli vaktiniz varsa gezi listenize şu noktaları da ekleyebilirsiniz:

CentralWorld, Terminal 21, Zümrüt Buda Tapınağı (Wat Phra Kaew), Chao Phraya River, Patpong Gece Pazarı, Sea Life Bangkok Ocean World, Siam Paragon ve Soi Cowboy.

Bangkok’da nerede kalınır?

Eğer Bangkok gezinizi kendiniz organize edecekseniz 4 yıldızlı Novotel Bangkok on Siam Square oteline göz atabilirsiniz. Otelin konumu mükemmel, ziyaretçi değerlendirme puanı da oldukça yüksek. Şehirde konaklama konusunda tüm önemli bilgileri ve diğer otel tavsiyelerimizi Bangkok’ta nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Bu otel dışında Bangkok’da yer alan tüm otelleri incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Bangkok gezilecek yerler otel tavsiyesi4 yıldızlı Novotel Bangkok on Siam Square, konaklama için güzel bir seçenek.

Bangkok gezilecek yerler konusu bu şekilde. Bu yazı umarım Bangkok seyahatiniz öncesinde sizin için faydalı bir kaynak olmuştur.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Seul Ulaşım Rehberi

Seul ulaşım konusunda Asya’nın en  rahat şehirlerinden biri. Hava, demir ve karayolu kullanarak Seul’e ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınız gibi, aynı zamanda Seul şehir içi ulaşımı konusunda da, seyahatiniz boyunca şehrin sahip olduğu ulaşım imkanları sayesinde rahatça yolculuk edebilirsiniz. Bu yazıda Seul Incheon Havaalanı ‘ndan şehre ulaşım seçeneklerini ve havaalanında ulaşım aracına binmeden yapmanız gerekenleri ve Seul’de şehir içi ulaşıma dair bilgileri bulabilirsiniz. Seul nerede? Seul’e nasıl gidilir? Seul , Güney Kore ’nin başkenti olup, Doğu Asya’da yer almaktadır. Şehrin ortasından Han Nehri geçer ve şehri ikiye böler. Otel rezervasyonunuzu internetin en güvenilir ve popüler sitelerinden Booking.com'dan yaptırabilirsiniz. Otelleri incelemek için tıklayın. Seul Havaalanları Seul, Incheon ve Gimpo  olmak üzere iki havaalanına sahip. Incheon şehrin temel havaalanı olup, aktarmalı, aktarmasız, Asya, Türk Hava Yolları, Eastar Jet, Jeju Air, Jin Air dahil doksandan faz

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs