Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Hangzhou Gezilecek Yerler

Hangzhou Gezilecek Yerler

Çin’in Zhejiang Eyaleti’nin de başkenti olan Hangzhou aynı zamanda bir tatil beldesi. 9 milyon nüfuslu şehrin en önemli değeri ise etrafında çeşitli aktivitelerin yapıldığı, büyüleyici güzelliği ile West Lake adındaki göl. Hangzhou doğal güzellikleri ve binlerce yıla dayanan tarihiyle her yıl 20 milyona yakın yerli ve yabancı turisti kendine çekiyor.

Hangzhou Gezilecek Yerler yazısında bu şehirdeki görülmesi gereken önemli yerleri anlatarak, seyahatinizin en verimli ve keyifli şekilde geçmesi için yardımcı olmaya çalışacağım. Bu arada Hangzhou şehrini gezmek için 3 gün yeterli.

Hangzhou Gezilecek Yerler Listesi

Bu arada Hangzhou’da konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimi Hangzhou’da nerede kalınır başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

1. West Lake

Hangzhou'da Görülecek Yerler

Şehirdeki en önemli spot olan West Lake’in tarihine de çeşitli efsaneler eşlik ediyor. Rivayete göre Bia Suzhen adındaki bir dişi yılan ile Xu Xian isimli insan bir şekilde birbirine aşık oluyor. Fa Hai isimli şeytanın bunu kıskanarak Xu Xian’ı tutsak etmesi üzerine dişi yılan Bai Suzhen tüm gücüyle şeytana karşı savaşıyor ancak yine de sevgilisini kurtaramıyor, hatta kendisi de Leifeng Pagoda’da esir tutuluyor. Bai Suzhen’in kız kardeşi tarafından yıllar sonra kurtarılan aşıklar sonsuza kadar mutlu bir hayat sürerken West Lake de sevgililerin, aşıkların buluşma noktası oluyor.

Bugün her yanı dağlarla çevrili olan gölde tekne turları yapmak, etrafında keyifle yürüyüş yapmak mümkün. Göl üzerindeki ve etrafındaki görülecek yerlerden bazıları ise; Ruangong Adası, Lesser Paradise Adası, Mid-Lake Pavillon (Pavyon), Leifeng Pagoda, Zhejiang Eyalet Müzesi, Solitary Hill ve 6 köprüden oluşan Su Causeway (Geçit).

2. Işık ve Su Şovu

Hangzhou Gezilecek Yerler

West Lake üzerinde, tam olarak Hyatt Regency Oteli’nin önünde her akşam doğu ve batı müzikleri eşliğinde ışıklı su şovları yapılıyor. Binlerce izleyicinin eşlik ettiği bu şovları izlemek de ücretsiz. Aslında bir yer’den ziyade aktivite olmasına rağmen Hangzhou gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum. Hava karardıktan sonra başlayıp 1 saat civarı süren bu gösterileri mutlaka izlemelisiniz.

3. Qinghefang Caddesi

Hangzhou Gezilecek Yerler

Güney Song Hükümdarlığı sırasında (M.Ö 12. Yüzyıl) kentin en önemli ticari ve kültürel merkezi olan bu cadde dükkanlar, cafe ve restoranlar ve çay evleri ile doluymuş. Şimdi de Hefang Caddesi’nin bir parçası olan Qinghefang Caddesi antik şehrin en iyi korunan yerlerinden de biri. Hangzhou Kenti’nin geçmişine dair her şeyi görebileceğiniz bu sokakta birkaç saat yürümenizi, etraftaki mağazaları ziyaret etmenizi ve biraz durup dinlenmenizi tavsiye ederim.

Ulaşım: Bundan önceki iki madde için ulaşım bilgisi vermemiştim, şehrin tam merkezinde olmalarından dolayı. Qinghefang Caddesi’ne ulaşım içinse; 860 veya 195 no’lu otobüsleri kullanarak Gaoyin Caddesi’nde, veya Y8, Y10 ve 35 numaralı otobüsleri kullanıp Wushan istasyonunda inerek buraya ulaşmanız mümkün.

4. Songcheng (Song Hanedanlığı Kasabası)

Song Hanedanlığı’na dair tüm karakteristik özellikleri ve mimariyi yansıtan Songcheng şehirdeki en büyük tema parkı aynı zamanda. Performing Songcheng (Romance of the Song Dynesty ve bunun gibi farklı showları içeren), High-Tech Songcheng (teknolojiyi kullanarak antik dönemlerin yeniden inşa edildiği eventler içeren) ve Cultural Songcheng (kültürel aktivitelerin, workshopların yer aldığı bölüm) olmak üzere 3 farklı bölümü olan Songcheng, Hangzhou gezilecek yerler listesindeki en zengin yerlerden de biri. Giriş ücreti ise 300 RMB.

Ulaşım: Aşağıda numaraları ve inmeniz gereken durakları verdiğim otobüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

Holiday Line 3, 4, 121, 202 / Soncheng İstasyonuHoliday Line 2 / Songcheng East İstasyonuInterval 103, Gangyingqiao South İstasyonu324, Gangyingqiao North İstasyonu1403, Wupuqiao İstasyonu

5. General Yue Fei Türbesi / Mezarı

Hangzhou'da Gezilecek Yerler

Jin Hanedanlığı’na karşı savaşan Song Hanedanlığı’nın en ünlü generallerinden olan Yue Fei’nin mezarı da hem kutsal hem de turistik bir yer. Askerliğinin yanında zekası ve bilgeliği ile de tanınan Yue Fei her yıl yüz binlerce turisti mezarına çekiyor. Aynı zamanda Yue Fei Tapınağı da olan bu yerde sadece bir mezar değil, heykeller, sağlı sollu ağaçlardan oluştan bir patika ve generalin hayatını anlatan figür ve resimler görebilirsiniz.

Ulaşım: 25 RMB giriş ücreti olan tapınak West Lake’e çok yakın. Holiday Line 4, 7, 27, 51, veya 52’yi kullanıp Yuemiao İstasyonu’nda inerek otobüsle ulaşmanız çok kolay.

6. Lingyin Tapınağı

Hangzhou

West Lake’in kuzeybatısında yer alan bu tapınak tüm Çin’deki en ünlü 10 Budist Tapınağı’ndan biri olması sebebiyle Hangzhou gezilecek yerler listesinde de mutlaka olmalıydı. Bir diğer adı Ruhların İnzivası olan Lingyin Tapınağı’nın hikayesi de çok güzel. Bölgenin güzelliğinden etkilenen Hintli bir Budist rahibin (Huili) ölümsüz ruhların mekanı olarak nitelendirmesi sebebiyle Ruhların İnzivası (The Temple of the Soul’s Retreat) adını alan tapınağı ziyaret ettiğinizde görebileceklerinizden bazıları ise;  Buda heykelleri, ejderha betimlemeleri, Budizm’e dair edebi eserler…

Ulaşım: Giriş ücretinin 30 RMB olduğu tapınağa Y2, Holiday Line 4,7 ve 324 otobüsleriyle Lingyin İstasyonu’nda inerek veya Holiday Line 2, 103, 324 otobüsleriyle Lingyin East İstasyonu’nda inerek ulaşabilirsiniz.

7. Fei Lai Tepesi (Peak Flown From Afar)

Hangzhou

Adıyla o kadar özdeşlemiş bir yer ki, Türkçe ne söyleyebileceğimi bilemedim. Lingyin Tapınağı’nın hemen yanında yer alan bu tepe 209 metre yüksekliğinde ve taştan oluşuyor. Bir önceki maddede adı geçen Hintli rahip Huili’ye göre de Hindistan’dan buraya zıplayarak gelmiş bu tepe. Geçmişi 10. Yüzyıla kadar dayanan 300’ün üzerinde taş heykele ev sahipliği yapan bu Peak Flown From Afar’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Hindistan’dan zıplayarak gelirken buraya yerleşmeden önce çevredeki pek çok yerleşim yerine de zarar verdiğinden dolayı, bu zararların devam etmesini önlemek için zamane sanatçıları mağaralarda pek çok Buda heykeli yapmış. Başka bir deyişle, bu kadar çok heykele ev sahipliği yapmasının sebebi de bu zıplama olayı.

Ulaşım: Giriş ücreti 45 RMB olan Fei Lai Tepesi Lingyin Tapınağı’nın hemen yanındadır.

8. Hangzhou Botanik Bahçesi

Hangzhou Gezilecek Yerler

West Lake’in kuzeybatısında ve Jade Spring Tepeleri’nin eteklerindeki Botanik Bahçesi çeşitli bitkilere  ev sahipliği yapmasının yanında mimari üslubuyla dikkat çeken pavyonlar ve kulübeler de içeriyor. Research ve Pleasure adı altında iki bölüme sahip olan Hangzhou gezilecek yerler listesindeki bu tek botanik parkın Research bölümünde çok çeşitli bitkiler var. Daha zengin olan Pleasure bölümü ise kendi içinde de farklı bahçelere sahip.

Bunlardan bazıları; Botany Classification Bahçesi, Botany Appreciation Bahçesi, Bambu Bahçesi, Ekonomik Bitkiler Bahçesi… 5.000’in üzerinde erik ağacı içeren Lingfeng Tanmei ise ziyaretçilere göz alıcı manzaralar sunuyor. Her bahçenin kendine özgü görsel bir şölen sunduğu Botanik Bahçesi Hangzhou’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

Ulaşım: Giriş ücretinin 10 RMB olduğu botanik bahçesine Y6, 7, 15, 82 veya 87 numaralı otobüslerle gidip Botanical Garden İstasyonu’nda inerek ulaşabilirsiniz.

9. Çin Ulusal İpek Müzesi

İpeğin ana memleketi olan Çin’de ipek üzerine bir müze olmaması büyük bir hata olurdu. 8 salonu bulunan müzede görebilecekleriniz arasında ipek iplikçiliği, dokuması ve boyaması üzerine tarihi eserler, ipeği işleme yöntemlerine ait resim ve araç gereçler, hemen hemen tüm eski Çin hanedanlıklarına ait kalıntılar ve son dönem ipekli dokuma teknolojilerinden örnekler var.

Ulaşım: Giriş ücreti olmayan olan müzeye 12, 31, 87 veya 133 numaralı otobüslerle Silk Museum İstasyonu’nda inerek ulaşabilirsiniz.

10. Çay Müzesi (China National Tea Museum)

Hangzhou

Çay ve çay kültürünün ev sahibi olan Çin’de bir çay müzesini de mutlaka ziyaret etmeniz gerekli. West Lake’in batısında yer alan bu müze 22 bin metrekarelik alana yayılmış durumda. 4 binaya yayılmış olan Çay Müzesi’nde çaycılık tarihi ve gelişimi, farklı çay çeşitleri, çay içme seramonileri ve çayın Çin’deki kültürel hayata etkileri üzerine eserler görebilirsiniz. Kısacası çaya dair her şeyi. Hangzhou gezilecek yerler listesindeki son yer olan Çay Müzesi’nde eğer ziyaretinize denk gelirse çay üzerine hazırlanmış performans gösterileri de izleyebilirsiniz.

Ulaşım: Giriş ücreti alınmayan müzeye 27 veya 87 numaralı otobüslerle Shuangfeng İstasyonu’nda inerek ulaşabilirsiniz.

Hangzhou

Hangzhou gezilecek yerler yazısını çok uzatıp sizler sıkmak istemediğim için listeye alamadığım, ancak en az listedeki yerler kadar güzel diğer spotlar ise; Liuhe Pagoda, Hu Xueyan Evi, Wuzhen Antik Su Kenti, Xitang Antik Su Kenti’dir.

Hangzhou’da Nerede Kalınır?

Hangzhou'da nerede kalınır Hangzhou Four Seasons Hotel Hangzhou at West Lake5 yıldızlı Four Seasons Hotel, şehirde konaklama için güzel bir seçenek.

Hangzhou seyahatinizde 5 yıldızlı Hyatt Regency Hangzhou, Hangzhou Dahua Hotel ve Four Seasons Hotel konaklama için güzel seçenekler. Hangzhou’da konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerim hakkında detayları Hangzhou’da nerede kalınır başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko