Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Pekin’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Pekin'de nerede kalınır

Çin’in 850 yıllık başkenti Pekin aynı zamanda politik, ekonomik ve kültürel anlamda da bir merkez. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve 3000 yıla uzanan tarihiyle hem en çok turist çeken hem de en kendine özgü metropollerden. Kent turizm dışında ticari anlamda da bir merkez olduğu için her yıl milyonlarca insan iş ve alış veriş amacıyla da Pekin’i ziyaret ediyor. Pekin’de nerede kalınır yazısında sizlere bu büyülü şehirde konaklama yapabileceğiniz bölgeler ve otellerden bahsedeceğim. Kimisi tarihi yapılarıyla sanki bambaşka bir döneme aitmiş gibi duran bölgeler, kimisi de devasa ceddeleri, gökdelenleri ve alış veriş merkezleriyle modern dünyaya ait bölgeler.

Öte yandan ziyaret amacınız ne olursa olsun kentteki görülmeye değer yerlerle ilgili daha detaylı bilgileri Pekin Gezilecek Yerler yazısında okuyabilirsiniz.

Pekin’de nerede kalınır?

Peki otel fiyatları

Pekin coğrafi olarak büyük bir şehir. Üstelik hem alışveriş, hem iş hem de turistik amaçla bazı yerleri gezecekeseniz kentin farklı bölgeleri arasında gidiş geliş yapmanız kaçınılmaz. Bu da konaklama seçeneklerinizi yaparken çok önemli bir kriter. O yüzden öncelikle Pekin’deki ulaşım olanaklarından bahsetmek istiyorum.

Metro şehirdeki en efektif ulaşım seçeneği. Pekin’in hemen her yerine yayılmış bir ağ olduğu için gitmek istediğiniz her yere metroyla ulaşmanız mümkün.

Metro tercih etmiyorsanız taksiyle ulaşım tavsiye ederim. Fiyat olarak Türkiye’ye kıyasla daha uygun ancak sabah ve akşam saatlerinde yoğunluktan dolayı boş taksi bulmak imkansıza yakın.

Pekin'de nerede kalınır fiyatlar

Otobüs ise en uygun fiyatlı seçenek. 1000’den fazla rotada servis veren şehir içi otobüsleri semt veya durak isimlerini girerek şu linkte arayabilirsiniz.

Otobüs ve metro için travelcard satın almanız halinde bilet için her seferinde kuyrukta beklemeniz gerekmeyecektir. Pekin’de nerede kalınır yazısında bahsedeceğim 7 farklı bölgenin konumlarını ise yukarıdaki haritada inceleyebilirsiniz.

1. Wangfujing

Pekin'de nerede kalınır Wangfujing

Kentin en turistik yerleri Tiananmen ve Yasak Şehir ziyaretleri için en merkezi konumda bulunan Wangfujing turistik mağazalar, restoran ve cafeler açısından da çok zengin. Küçük bir bölge olmasına rağmen düşük bütçeli otellerden lüks seçeneklere kadar onlarca konaklama alternatifi mevcut. Hatta Wangjifung’un batısında yer alan Snack Caddesi Çin yemekleriyle arası iyi olmayanlar için batı mutfağından yemekler servis eden çeşit çeşit restoran bulabileceğiniz bir yer.

Pekin’e gezip görme amaçlı, yani turistik bir seyahat düzenliyorsanız Wangufinj sizin için Pekin’de nerede kalınır sorusunun cevabı.

2. Nanluoguxiang

Pekin'de nerede kalmalı Nanluoguxiang

Pekin’in tarihi sokaklarını, kültürel ve sosyal hayatını deneyimlemek isteyenler için trendy Nanluoguxiang tek adres diyebilirim. Hatta bu bölgeye komşu olan Huohai ve Gulou Bölgeleri’ni de bu kapsama dahil edebiliriz. Restoran, cafe, bar, gece kulübü ve otel açısından son derece zengin olan bölgede dinlenme, eğlenme veya gezme amaçlı ziyaret edebileceğiniz yerler arasında Huohai Gölü, Drum Kulesi, Prens Gong Mansion gibi örnekler var. Bu bölgeler arasından Gulou’nun tarzı biraz daha farklı. Küçük ancak Çin’de olduğunuzu size her an hatırlatan geleneksel mağazalar ve daracık sokaklarıyla biraz daha bohem bir seçim diyebilirim.

3. Qianmen

Pekin’in tarihi şehir merkezine yakın olmasının yanında Qing Hanedanlığı döneminde meşhur Kırmızı Fener Sokağı’na sahip olmasıyla da ünlü bir bölge Qianmen. Yasak Şehir, Tiananmen Meydanı ve Dazhalan gibi turistik yerlere ulaşım açısından da en uygun konumdaki bölgelerden bir diğeri. Hatta buradan Yasak Şehir’e uzanan Qianmen yaya yolu kenttteki en eski restoranlara sahip olmasının yanında Pekin’in hanedanlıklar dönemininin tüm atmosferini bugüne taşıyan tarihi  yapılarla dolu.

Sadece meşhur turistik yerler değil, aynı zamanda adı duyulmuş duyulmamış Pekin tarihine ait öğelerle ilgilenen gezginler için Pekin’de nerede kalınır sorusuna cevap olabilecek bir bölge Qianmen.

4. Xi’Dan

Pekin’in ticari ve finansal merkezi olan Xi’dan moda ve alışveriş tutkunları için de bir cennet. Konaklama seçeneklerinin çok zengin olduğu bölge deniş bulvarları, hem yerel Çinli markaları hem de uluslararası markaları bulabileceğiniz alışveriş merkezleri, binlerce restoran ve bar seçenekleriyle çok geniş bir kitleye hitap ediyor.

Özellikle iş seyahati sebebiyle şehri ziyaret edenler ve alışveriş tutkunlarının Pekin’de nerede kalınır diye daha fazla düşünmesine gerek bırakmayan bir bölge Xi’dan.

5. Dongzhimen

Pekin'de nerede kalınır Dongzhimen

Burası da aslında iş seyahati sebebiyle Pekin’e gidecekler için uygun bir bölge. Ancak Xi’Dan Bölgesi’nden farkı şehir merkezinde değil, havaalanı için çok uygun bir konumda olması. Ki Pekin gibi trafiğin ciddi sorun olabileceği bir şehirde havaalanına yakın bir konaklama tercih edebilirsiniz. Bölge elbette yeme içme ve alış veriş olanakları açısından da fazlasıyla seçenek sunuyor.

6. Sanlitun

Daha çok expatların yaşamak için tercih ettiği bölge olan Sanlitun Pekin’in modern yüzünü yansıtıyor. Modern binalar, Batı yemeği tercih edenler için yüzlerce restoran seçeneği ve diğer bölgelere göre çok daha uygun fiyatlı konaklama. Sanlitun Bölgesi Pekin’e giden ama Çin kültürünün içine çok girmemeyi tercih eden gezginler için Pekin’de nerede kalınır sorusuna cevap veriyor.

7. Yonghegong

Pekin'de nerede kalmalı Yonghegong

Gerçek Pekin kültürünün bizzat içinde yaşamak isteyenler için Yonghegong Bölgesi’nden daha ideal bir yer yok. Hatta özellikle Yonghegong ile Andingmen Metro İstasyonu arasındaki Wudaoying Hutong eski ve yeninin benzersiz bir birleşimini yansıtıyor. Çin’de bir Çinli gibi yaşamak isteyenler için Yonghegong Pekin’de nerede kalınır sorusunun cevabı.

Pekin’de Otel Fiyatları ve Rezervasyon

Pekin, aslında genel anlamda Çin, konaklama fiyatları açısında son derece ucuz bir şehir. Avrupa veya Amerika’da 3-4 yıldızlı ortalama bir otele ödenen rakamlar ile Çin’de 5 yıldızlı otellerde kalmak mümkün. Daha net söylememem gerekirse 3-4 yıldızlı otellerde 50-80 USD olan gecelik konaklama ücretleri, 5 yıldızlı otellerde 100 USD seviyesinden başlıyor. Dolayısıyla bu yazıda daha çok 4 ve 5 yıldızlı otel seçeneklerine yer vereceğim. Otelinizi ise her yazıda tavsiye ettiğim gibi Booking.com üzerinden ayarlayabilirsiniz.

Pekin’de Konaklama Yapabileceğiniz Otel Tavsiyelerim

5★ Legendale Hotel Beijing (Wangfujing’de)

Pekin otel tavsiyesi Legendale Hotel Beijing

Tarihi bir binada yer alan Legendale Hotel’in iç dekorasyonu da dışı gibi etkileyici. Dengshikou Metro İstasyonu’na 200 metre mesafede yer alan otelde yer alan olanaklar arasında; fitness salonu, SPA, havuz, 3 adet restoran ve bar yer alıyor.

Restoran, cafe ve alış veriş olanakları açısından da çok zengin bir bölgede yer alan otel Tiananmen Meydanı, Yasak Şehir gibi turistik yerlere de yakın bir konumda. İş seyahatiyle gittiğim Pekin’de kaldığım Legendale Hotel’in personeli de son derece sıcakkanlı ve çözüm odaklıydı. Ayrıca benim gibi Çin yemekleriyle sorun yaşayanlar için restoranlarında çok çok başarılı batı mutfağından yemek seçenekleri var. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

5★ The Emperor Beijing (Qianmen’de)

Pekin otel tavsiyesi The Emperor Beijing Qianmen

Qianmen ve Zhushikou Metro İstasyonları arasında, her ikisine de 200’er metre uzaklıkta bulunan The Emperor Beijing ünlü Tiananmen Meydanı’na 5 dakikalık mesafede. Otelde yüzme havuzu, SPA ve restoranlar da yer alıyor. Minimalist ve son derece şık dekore edilmiş The Emperor Beijing diğer 5 yıldızlı seçeneklere göre de biraz daha uygun fiyatlı. Hem iş hem de turistik seyahatlerde Pekin’de nerede kalınır diye düşünenler için otel ideal bir konumda. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

5★ Han’s Royal Garden Boutique Hotel (Naluoguxiang’da)

Pekin otel tavsiyesi Hans Royal Garden Boutique Hotel Beijing

Shichahai metro istasyonuna 500 metre uzaklıkta yer alan Han’s Royal Garden Hotel kentin en trendy bölgesinde. Çin ve batı yemekleri sunan restoranları, barı ve SPA gibi olanakları bulunan otel geleneksel Çin stili bir binada yer alıyor.

Standart batı tarzı bir otel yerine Çin atmosferini yaşamak isteyenler için Pekin’de nerede kalınır sorusuna cevap veren otelin fiyatlarının benzerlerine göre yüksek olduğunu söylemeliyim. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

5★ The Peninsula Beijing (Wangfujing’de)

Pekin otel tavsiyesi The Peninsula Beijing

Dengshikou Metro İstasyonuna çok yakın olan The Peninsula Beijing Hotel de hem iş hem de turistik seyahatler için ideal bir konumda. Tiananmen Meydanı ve Yasak Şehir arabayla 10-15 dakikalık bir mesafede. Ki bu aslında trafikten kaynaklanıyor. Yürüyerek de buralara ulaşmanız mümkün. Batı ve Çin yemekleri servis eden restoranı, bar, yüzme havuzu ve SPA salonu bulunan otelin booking.com’da 9,4 gibi çok yüksek bir misafir memnuniyeti puanı da var. Dolayısıyla Pekin’de nerede kalınır diyen ve bütçesi müsait olan –gecelik 300 USD seviyesinde- herkese tavsiye ederim. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

4★ Hotel Kapok – Forbidden City (Yonghegong’da)

Pekin otel tavsiyesi Hotel Kapok Forbidden City

Pekin’e nerede kalınır yazısında bahsettiğim oteller arasında Yasak Şehir’e en yakın seçenek olan Hotel Kapok, Wangfujing yaya caddesi, Huangzhenggen Relic Site Parkı, Imperial Ancestral Tapınağı gibi diğer turistik yerlere de yürüme mesafesinde. Ancak en yakın metro istasyonu Wangfujing’un bir kilometre uzakta olduğunu belirtmeliyim. Öte yandan Pekin’e sadece turistik yerleri görme amacıyla gidiyorsanız bu çok büyük bir sorun olmayacaktır.

Batı standartlarında ve konforlu bir otelde kalarak Pekin’in tarihi yüzünü keşfetmek isteyenler için ideal bir seçenek. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko

Seul Ulaşım Rehberi

Seul ulaşım konusunda Asya’nın en  rahat şehirlerinden biri. Hava, demir ve karayolu kullanarak Seul’e ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınız gibi, aynı zamanda Seul şehir içi ulaşımı konusunda da, seyahatiniz boyunca şehrin sahip olduğu ulaşım imkanları sayesinde rahatça yolculuk edebilirsiniz. Bu yazıda Seul Incheon Havaalanı ‘ndan şehre ulaşım seçeneklerini ve havaalanında ulaşım aracına binmeden yapmanız gerekenleri ve Seul’de şehir içi ulaşıma dair bilgileri bulabilirsiniz. Seul nerede? Seul’e nasıl gidilir? Seul , Güney Kore ’nin başkenti olup, Doğu Asya’da yer almaktadır. Şehrin ortasından Han Nehri geçer ve şehri ikiye böler. Otel rezervasyonunuzu internetin en güvenilir ve popüler sitelerinden Booking.com'dan yaptırabilirsiniz. Otelleri incelemek için tıklayın. Seul Havaalanları Seul, Incheon ve Gimpo  olmak üzere iki havaalanına sahip. Incheon şehrin temel havaalanı olup, aktarmalı, aktarmasız, Asya, Türk Hava Yolları, Eastar Jet, Jeju Air, Jin Air dahil doksandan faz