Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Seul Gezilecek Yerler

Seul gezilecek yerler

Doğu Asya ülkesi Güney Kore‘nin başkentliğini yapan Seul, geleneksel ve modern kültürü bir arada yaşatan dokusu ile dikkatleri çekiyor. Yaklaşık 5000 yıllık bir tarihi geçmişi bulunan şehir, bünyesinde barındırdığı coğrafi ve sanatsal güzellikleri sayesinde yılın her dönemi ziyaretçileri tarafından ilgi görüyor. Modern Asya kentine tatil planlayarak, Seul gezilecek yerler arasında bulunan turistik değerleri görebilme şansı elde edebilirsiniz.

Seul Gezilecek Yerler Listesi

Kore Yarımadası‘nın orta batı bölümünde geniş bir alanı kaplayan Seul, dünyanın en kalabalık şehirleri arasından öne çıkıyor. Hangang Nehri tarafından ikiye bölünen şehir, bünyesinde barındırdığı tapınakları, sarayları, tarihi bölgeleri ile kültürel açıdan gelişmiş bir yapı izlenimi veriyor. Unesco Dünya Miras Listesi’nde görülen mimari yapıtlar, görkemli tasarımları sayesinde gelen turistler tarafından büyük beğeni topluyor. Dünyanın en geniş ulaşım ağına sahip olan Seul, turistik değerlerinin yanı sıra seçkin yemekleri, gece hayatı ve alışveriş olanaklarıyla da beklentileri karşılıyor. Bu arada şehirde konaklama hakkında genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Seul’de nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

1. Gyeongbokgung Sarayı

Seul Gyeongbokgung Sarayı

Otel rezervasyonunuzu internetin en güvenilir ve popüler sitelerinden Booking.com'dan yaptırabilirsiniz. Otelleri incelemek için tıklayın.

Bölgenin en eski ana yapıtı olarak nitelendirilen Gyeongbokgung Sarayı (Gyeongbokgung Palace), Seul gezilecek yerler çizelgesinin başında geliyor. İlk olarak 1397 yılında kurulan mimari eser, uğradığı hasarlardan 270 yıl sonra yeniden inşa edilmiş. Günümüzde şehrin simgesi olarak bilinen Joseon Hanedanlığı‘ndan kalma sarayda, her saat başı nöbet değişimi yapılıyor. Sajik-ro semtine geldiğinizde, muazzam yapıtı uğrayarak geleneksel kıyafetlerle donatılmış askerlerin heyecan verici törenine şahit olabilirsiniz.

2. Kore Savaş Anıtı Müzesi

Seul Kore Savaş Anıtı Müzesi

1933 yılında yapılan Kore Savaş Anıtı Müzesi (War Museum Korea), Kore tarihini ve savaşını kronolojik açıdan incelemenize yardım ediyor. Itaewon-ro semtinde karşınıza çıkan anıt binasında, askeri teçhizatı ve savaş muhafazasını gösteren açık sergi merkezi görülüyor. Bileşimindeki askeri anıt, savaş esnasındaki mağdurları ve savaşa etki eden aktörleri sembolize ediyor. Fotoğraf, harita ve askeri alet gibi çeşitli kalıntıların saklandığı müze içerisinde, ayrıca Türk ordusuna ait bölümlere rastlamak da mümkün.

3. Changgyeonggung Sarayı

Seul gezilecek yerler Changgyeonggung Sarayı

Kral Taejong döneminde tasarlanmış olan Changgyeonggung Sarayı (Changgyeonggung Palace), 9 ayrı bölümüyle birlikte Waryong-dong semtine otantik bir hava katıyor. 1483 yılından tamamlanan mimari yapı, Japon yönetimi dönemlerinde hayvanat bahçesi, müze ve botanik bahçe olmak üzere 3 ayrı bölüm ile zenginleştirilmiş. Ancak kompleks bahçe eklentileri, 1983 yılında Seuol Land‘a taşındığı için günümüzde tek yazlık saray olarak ziyaretçilerini ağırlıyor.

4. Myeongdong

Seul gezilecek yerler Myeongdong

Seul’un en eski ticari bölgesi Myeongdong; alışveriş, eğitim, finans ve eğlence açısından kompleks bir dokuya sahip. Günün her saati kalabalık bir görüntünün hakim olduğu cadde üzerinde, yerel dükkanlardan dünyaca ünlü markaların mağazalarına kadar pek çok alışveriş mekanı sıralanıyor. Finans merkezinin bulunduğu meydanda ayrıca ilkbahar ve sonbahar aylarına doğru, dans gösterileri ve moda şovları ile hareketlendirilen festivaller düzenleniyor.

5. Seul Kulesi

Seul Tower

Namsan Dağı üzerinde yer alan Seul Kulesi, 236 metre yükseliği sayesinde şehrin en yüksek noktasını oluşturuyor. 1971 yılında inşası tamamlanan devasa yapıt, şehrin geneline televizyon ve radyo yayını iletiyor. Günümüzde ise daha çok  KBS, SBS ve MBS gibi Kore medya kuruluşlarına sinyal ulaştırıyor. Seul gezilecek yerler turunun vazgeçilmezi olan gözlem kulesini ziyaret ederek, şehri panoromik açıdan doyasıya izleyebilirsiniz. Tepeye, yürüyüş yolunu veya Namsan Park‘ta yer alan teleferik hattını kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

6. Insadong

Seul gezilecek yerler Insadong

Şehrin kalbi konumundaki Insadong, farklı sokaklarla birbirine bağlanmış turistik bir bölge. Kore’nin geleneksel sanatlarını yansıtan meydanda; hediyelik eşya satan küçük dükkanlardan restoranlara, galerilerden kafelere kadar pek çok farkı mekan faaliyet gösteriyor. Bohem havasıyla öne çıkan alışveriş caddesinde, üstelik Kore kültürünün izleriyle de karşılaşacaksınız.

7. Bukchon Hanok Köyü

Seul gezilecek yerler Bukchon Hanok Köyü

Insadong‘a yürüme mesafesi uzaklıkta yer alan Bukchon Hanok Köyü (Bukchon Hank), her köşesinde Kore kültürünün izlerini yansıtıyor. Labirenti andıran sokakları ve doğal güzellikteki manzaraları, adeta kartpostal güzelliğini anımsatıyor. Kore halkına özgü honok evleri ile çevrili olan bölgede aynı zamanda geleneksel çay evleri, atölyeler ve küçük kafeler de göze çarpıyor. Huzur verici anlar yaşatan tarihi köye, metro line 3 ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

8. Kore Ulusal Müzesi

Seul Kore Ulusal Müzesi

Yongsan-gu bölgesinde zengin sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Kore Ulusal Müzesi (The National Museum of Korea), 1945‘ten günümüze değin arkeoloji ve tarih alanındaki araştırmalara ışık tutuyor. Sunjong tarafından 1909 yılında temelleri atılan kültürel mekan, 3 ayrı bölümünde oluşuyor. Zemin katta; havuz, şelale ve stupa detayları ile tamamlanan parklar yer alıyor. Birinci katta, Eski Çağ ve Prehistorya; İkinci katta, hat ve resim; üçüncü katta ise el sanatları ve heykel galerileri sergileniyor.

9. Jongmyo Shire

Seul Jongmyo Shire

Gelişmiş Kore şehrinin en eski ibadet yerlerinden birisini işaret eden Jongmyo Shire, ölen kral ve kraliçelerin anılması amacıyla inşa edilmiş bir tapınak. Joseon Hanedanı‘na ait olan mabet, 1995 yılından beri UNESCO tarafından koruma altına alınıyor. Joseon bölgesinde görebileceğiniz yapıtın çevresinde, 14. yüzyıl geleneklerine uygun ayin törenleri tertip ediliyor. UNESCO’ya göre Eski kraliyet konfüçyüs tapınağı olarak da biliniyor. 1394 yılında Kral Taejo aracılığıyla tasarlanan dinsel mekana geldiğini zaman, 14-16. yüzyıl arası Kore geleneklerini daha yakından anlayabileceksiniz.

10. Bukhansan Ulusal Parkı

Seul Bukhansan Ulusal Parkı

İsmi “Kuzeyde Büyük Dağ” anlamına gelen Bukhansan Ulusal Parkı (Bukhansan National Park), Seul’un kuzey kesimi  Gyeonggi-do semtine doğru uzanıyor. 1983‘ten sonra  milli bir park ünvanına kavuşan dağ, etrafındaki ormanlık alanları ve granit zirveleri sayesinde turistleri büyüleyici bir doğa manzarasıyla karşı karşı bırakıyor. Bukhansan’ın “Baekundae“, “Mangnyeongdae” ve “Insubong” olmak üzere üç farklı doruk noktası bulunuyor. Dağın yakın konumunda yer alan Bukhansanseong Kaleside 8,500 m uzunluğundaki duvarıyla birlikte heybetli bir görüntü çiziyor

11. Cheonggyecheon Kanalı

Seul'de gezilecek yerler Cheonggyecheon Kanalı

Han Nehri‘nin küçük bir kolu olarak ortaya çıkan Cheonggyecheon Kanalı (Cheonggyecheon Stream), şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve doğanın sakinliğinde huzur bulmak isteyenler için ideal bir dinlenme rotası. Geceleri rengarenk ve ışıl ışıl bir ambiyansa bürünen kanalı, Seul gezilecek yerler turunuza ekleyebilirsiniz. Çevresinde yer alan kafelerden birisini tercih ederek, şehir gezintinize mola verebilirsiniz.

12. Gangnam Caddesi

Seul gezilecek yerler Gangnam Caddesi

Yenilikçi ve lüks dokusu ile ihtişam kazanan Gangnam, şehrin şüphesiz en popüler banliyölerinden bir tanesi. Gökdelenlerle ve plazalarla çevrili olan cadde, K-Pop kültürüne dair her şeyi temsil etmeye çalışıyor. Arka kısmında iş merkezleri ve evler; ön çevresinde de restoranlar, kafeler ve mağazalar faaliyet gösteriyor. Plaza Cenneti olarak tabir edilen bölgede, özellikle K-Pop yolunu mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Gangnam Style ikonu ile birlikte fotoğraf çektirmeyi de unutmamalısınız.

13. Deoksu Sarayı (Deoksugung)

Seul görülecek yerler Deoksu Sarayı

Wolsandaegun‘un 1611 yılında dizayn ettiği Deoksu Sarayı (Deoksugung), Belediye Binası İstasyonu’na yakın kesiminde yükseliyor. zarif işlemelerle süslenmiş taş duvarlı yolu ile ün kazanıyor. Joseon Hanedanlığı‘na ait beş büyük saraydan biri olan mimari yapıtın etrafında; boyalı ahşap, stükko ve doğal Japon çamı ahşap gibi farklı tür dekoratif stillere rastlanılıyor. Ulusal Sanat Müzesi ve Kral Sejong’un Heykeli gibi tarihi eklentiler ise zarif taş işlemeli sarayın turistik cazibesini artırıyor.

14. Kore Halk Köyü

Seul Kore Halk Köyü

Uydu Kent” ismiyle anılan Kore Halk Köyü (Korean Folk Village), Kore halkının kültürel ögelerini tanıtma amacı taşıyor. Rekreasyonel faaliyetlerin yapıldığı meydan, kendi içinde Sanat Müzesi, Heykel Bahçesi, Dünya Halk Müzesi, eğlence parkı ve Koreli Halk Müzesi gibi farklı bölümlere ayrılıyor. Yongin bölgesindeki köy alanında, Kore halkının sosyal sınıflarından ev türlerine kadar tüm geleneksel unsurları düşünülmüş. Eğlence amaçlı ayrılan bölgede yöresel danslar, binicilik becerileri ve düğün törenleri düzenleniyor. Sıra halinde dizilmiş vitrin bölümünde; metal işleme, seramik boyama ve ahşap işleme gibi el sanatlarına vurgu yapıyor.

15. Gwanghwamun Meydanı

Seul Gwanghwamun Meydanı

İdari yapılarla çevrelenmiş durumda bulunan Gwanghwamun Meydanı (Gwanghwamun), şehrin merkezi noktası olarak kabul ediliyor. Meydanın tam orta kısmında, heybetli görünüme sahip iki heykel bulunuyor. Heykellerden bir tanesi, Kore Alfabesi’ni icat etmiş ve astronomi alanında çalışmalar yapmış Kral Sejong‘a ait. Fıskiyelerle süslenmiş diğer heykel ise Japon işgaline karşı mücadele etmiş Yi Sun-sin’i temsil ediyor. Seul gelecek yerler içerisinde turistik meydana yer vererek, farklı tarihi anlara tanıklık edebilirsiniz.

Seul gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken en önemli yerler bunlar. Eğer Seul seyahatinizde zaman sorununuz yoksa gezi listenize şu noktaları da eklemeyi düşünebilirsiniz;

Seul Tarih Müzesi (Seul History Museum), Jogye Tapınağı (Jogye Temple), Coex Mall, Dongdaemun Market, Bukhan Dağı (Mount Bukhan), Boramae Park, Dünya Çizgiroman Merkezi (World Comic Convention), Hongneung Arboretum, Seodaemun Hapishanesi (Seodaemun Prison), Banpo Köprüsü (Banpo Bridge), Dongdaemun Dizayn Merkezi (Dongdaemun Design Plaza), Klook Hanbok Expreience, 4.19 Memorial Cemetery (4.19 Memorial Cemetery) ve Yangjae Citizen’s Forest.

Seul’de nerede kalınır?

Seul seyahatinizde konaklama için 4 yıldızlı Pacific Hotel adlı tesise göz atabilirsiniz. Seul’de konaklama konusunda genel bilgileri ve diğer otel tavsiyelerimizi Seul’de nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Şehirde yer alan tüm otelleri incelemek içinse şu linke tıklamanız yeterli.

seul'de nerede kalınır Pacific Hotel4 yıldızlı Pacific Hotel, Seul’de konaklama için güzel bir seçenek.

Seul gezilecek yerler yazısı boyunca şehirde gezip görmeniz gereken tüm önemli yerler hakkında bilgi ve fotoğraflar paylaşmaya çalıştım. Bu yazı umarım Güney Kore seyahatiniz öncesinde sizin için faydalı bir kaynak olmuştur. Güney Kore’de eğlenceli vakit geçirmenizi dilerim.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko