Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Singapur Alışveriş Rehberi

Singapur alışveriş rehberi

Singapur alışveriş severler için tam bir Cennet. Özellikle şehrin ana alışveriş bulvarı olan Orchard Road‘da peşi sıra uzanan alışveriş merkezleri sizleri büyüleyecek. Dünyaca ünlü markaların birbirinden lüks mağazalarını şehir genelinde bulabileceğiniz gibi Chinatown gibi bölgelerde de ekonomik ürünlerin, hediyelik eşyaların satıldığı tezgahların arasında kaybolurken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayabilirsiniz.

Singapur Alışveriş Hakkında Genel Bilgiler

Singapur alışveriş konusunda tam bir Cennet dedik. Peki Singapur’da alışveriş konusunda bilmeniz gereken neler?

Para Birimi: Öncelikle para birimi. Singapur‘un resmi para birimi “Singapur Doları“. Simgesi S$ ya da SGD. Yalnızca “$” simgesi görürseniz da bunun Amerikan Doları değil de Singapur Doları olarak yazıldığını unutmayın. Ekim 2016 tarihi itibari ile 1 Singapur Doları yaklaşık 2,2 TL.

Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Ibis Singapore on Bencoolen, 4★ Novotel Clarke Quay, 5★ Marina Bay Sands

Döviz Bozdurma: Ülke genelinde rahatça döviz bozdurabilirsiniz. Havaalanları her yerde olduğu gibi daha farklı kur oranlarına sahip. Dilerseniz Singapur Havaalanı’ndan ilk etapta işinize yarayacak kadar para bozdurarak kalan kısmı şehir merkezinden de emin edebilirsiniz. Orchard Road üzerindeki Lucky Plaza içerisinde birçok dövizci var. Ya da benim gibi Singapur gezinize Merlion Heykeli ile başlarsanız heykelden “Raffles Place” Metro İstasyonuna doğru giderken de üst geçitte ve çevrede döviz bozdurabileceğiniz yerler var. Benzer şekilde Chinatown gibi ana merkezlerde rahatlıkla para bozdurabilirsiniz.

KDV & Tax Free: Singapur’da KDV “GST” olarak belirtiliyor. Restoran ve otel harcamalarında fiyata ayrıca %7 KDV ekleniyor, bunun dışındaki fiyatlarda vergi kanunen fiyata dahil ediliyor. Alışverişinizi “Tax Free” geçerli mağazalardan yaparsanız %7 olan KDV oranının yaklaşık %6‘sını ülkeden ayrılırken iade alabilirsiniz. Tax Free iadesi için ürününüzü düzgün bir mağazadan, gerekli alışveriş koşullarını sağlayarak alabilirsiniz. Özellikle elektronik alışverişlerde ciddi bir kazanım elde edebilirsiniz. Detayları mağaza görevlisinden de öğrenebilirsiniz.

Singapur’da Alışveriş Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Singapur alışveriş para birimiSingapur’da geçerli para birimi: Singapur DolarıAlışveriş yaparken ürünlerin etiketlerine dikkat edin. Kıyı köşe yerlerden, daha doğrusu size güven vermeyen yerlerden pahalı ürün alışveirşi yapmaktan kaçının. Apple ya da Samsung gibi ürünleri lüks avm lerin güzel elektronik mağazalarından alabilirsiniz.Fiyat etiketlerinde yalnızca “$ işareti varsa bu Singapur Doları’nı temsil eder. Aklınıza hemen Amerikan Doları gelmesin, hesaplama yaparken bunu dikkate alın.Ürünlerin uluslararası garantisi olup olmadığını sorun. Eğer fiyat çok cazipse sorumluluk alabilirsiniz. Örneğin ben Kuala Lumpur seyahatimde yetkili SONY mağazasından çok uygun fiyata hediye dijital fotoğraf makinesi satın aldım. Ürün orijinal olmasına karşın garantinin geçerli olduğu ülkeler arasında Türkiye yoktu. Fiyatın cazip olmasından dolayı risk aldım. Iphone, Samsung gibi pahalı ürünler alırken garanti durumunu sorabilirsiniz.Özellikle elektronik ürünler Singapur’da çok uygun fiyatlı olabilir. Bu gibi pahalı ürünlerde “Tax Free” yani “vergi iadesini” alırsanız ürünler %6 daha ucuza gelir.Cep telefonu, fotoğraf makinesi, laptop… Eğer bu gibi ürünleri satın almaya niyetiniz varsa gitmeden önce ülkemizdeki fiyatları düzgünce araştırın. Modele karar verin ve Singapur’da kafanızda olan modeli arayın. Lucky Plaza gibi çok güvenilir olmayan yerlerden satıcıların sürekli alternatif ürün sunmasından iyidir.Singapur’da İngiliz tipi prizlerin kullanıldığını unutmayın. Size satılan ürünlerin priz tipleri de bu şekilde olabilir. Varsa satıcıdan Avrupa tipi prize sahip ürün talep edin yoksa da ürünleri basit dönüştürücüler ile kullanabilirsiniz.

Singapur’da Alışveriş Yapabileceğiniz Yerler

Gelelim Singapur’da alışveriş yapabileceğiniz en güzel cadde ve bölgelere.

Orchard Road: Singapur alışveriş merkezlerinin ana merkezi olan Orchard Caddesi toplamda 2,2 km uzunluğa sahip bir bulvar. Asya’nın en önemli alışveriş caddelerinden olan Orchard Road’da toplamda yan yana sıralı 22 büyük avm yer alıyor. Dünyaca ünlü tüm ünlü markaların mağazalarını cadde boyunca bulabilirsiniz. Hatta bir avm nin girişinde Louis Vuitton mağazasını yeni görmüşken az ileride tekrar Louis Vuitton mağazası da görebilirsiniz.

Orchard Caddesi SingapurSingapur’un en ünlü alışveriş caddesi Orchard Road.

Chinatown: Singapur alışveriş merkezleri dışında da ekonomik bir seçenek ararsanız Chinatown yani Çin Mahallesi tam size göre. Singapur genelinde bana göre en fazla hediyelik eşya seçeneği burada. Cadde boyunca uzanan dükkanlarda fiyatlar sabit, pazarlık yok. Magnet, kar küresi, biblo vb ürünleri en fazla burada bulabilirsiniz. Yine burada kaliteli Çin çayları ya da bitkisel ürünleri bulabilirsiniz. Hediyelik eşyalar 1-2 Singapur Doları’ndan başlıyor.

Singapur'da alışveriş ChinatownRengarenk tezgahları ile Chinatown, Singapur

Bugis Street Market: 800 tane tezgahın yer aldığı Bugis, Singapur alışverişlerinin olmazsa olmaz duraklarından. “Bugis” metro durağı üzerinden ulaşabileceğiniz  yer aslında üstü kapalı bir sokak pazarı gibi. Pasaj havasında. Özellikle ucuz çanta, ayakkabı ve aksesuar gibi ürünleri burada bulabilirsiniz. Chinatown kadar olmasa da yine magnet türü hediyelik eşyalar burada da satılıyor. Turistler kadar yerli halkın da yoğun ilgi gösterdiği yere mutlaka uğrayın. 10-15 Singapur Doları’na elbise vb bulmak mümkün.

Singapur Bugis Sokak Pazarı alışverişBugis Street Market girişi basit gözükse de içeride yüzlerce dükkanda herkese göre ürün satılıyor. Girişte satılan tropikal meyve sularını da mutlaka deneyin.

Little India: Türkçe karşılığı ile Ufak Hindistan, Singapur gezilecek yerler listemizde de yer verdiğim egzotik bir bölge. Serangoon Road caddesi boyunca uzanan ışıl ışıl dükkanlarda yöresel kıyafetler, elektronik eşyalar ve çeşitli hediyelikler bulabilirsiniz. Burada yer alan Mustafa Centre adlı çok katlı pasaj içerisinde ise yok yok.

Küçük Hindistan Singapur alışverişLittle India, Singapur

Singapur Changi Havalimanı: Singapur’un dünyaca ünlü havaalanı olan Changi Airport’ta da son dakika alışverişlerine uygun olarak birçok dükkan bulabilirsiniz. Hatta birçok noktada kendime kaliteli magnet bulamamıştım son dakika Changi Havaalanı’ndan aldım.

Arab Street: Şehrin bir diğer kültürel mahallesi olan Arab Quarter ve bölgenin ana caddesi olan Arab Street‘te çeşitli yöresel kıyafetler, elbiseler, kumaşlar ve halı, kilim gibi ürünler bulabilirsiniz. Türk dükkanları da yine burada yer alıyor.

Haji Lane: Arab Quarter’in ufak ama ünlü ufak sokağı Haji Lane’de birçok tasarım/vintage dükkan yer alıyor. Arab Quarter’a kadar gitmişken bu minik sokağa mutlaka uğrayın.

Gardens by the Bay: Singapur’un en sevdiğim gezi noktalarından Gardens by the Bay parkı içerisinde kaliteli hediyelik ürünlerin satıldığı dükkanlar yer alıyor. Bahçe boyunca gezerken bu dükkanlara göz atabilirsiniz.

Orkide Bahçesi: Singapur’un ünlü gezi noktası olan Botanik Parkı içerisinde yer alan Orkide Bahçesi, gezmeden şehirden ayrılmamanız gereken bir yer. Orkide Bahçesi’nin özelliği Singapur’un simgesi olan orkide çiçeğinin dünya üzerinde en çok çeşidinin bir arada bulunduğu yerlerden biri olması. Parkın çıkışında yer alan hediyelik eşya dükkanında ise orkide temalı çok güzel ürünler satılıyor. Singapur’da ne alınır? başlıklı yazımda da bahsettiğim Risis Orchid marka orkide temalı ürünleri bu dükkanda bulabilirsiniz.

Singapur’da alışveriş yapabileceğiniz yerlerin en önemli olanları bunlar. Singapur’da sokak pazarı ise kültürü çok fazla yok. En ünlü sokak pazarı cumartesi ve pazar günleri kurulan China Square Central Flea Market. Bu pazarda genellikle oyuncak, comic book, antika vb ürünler satılıyor. (18 Cross St, Singapore)

Singapur Alışveriş Merkezleri

Yazı başında da bahsettiğim gibi Singapur alışveriş imkanları ile Uzak Doğu’nun hatta dünyanın en dikkat çeken devletlerinden biri. Türkiye’de her yer alışveriş merkezi oldu diyenler asıl burayı görmeli. Singapur alışveriş merkezlerinin birçoğu şehrin ana caddesi olan Orchard Road‘da yer alıyor. Singapur alışveriş merkezlerinin en ünlüleri ise şunlar:

Singapur alışveriş merkeziION Orchard, Singapur’un en ünlü alışveriş merkezi.

ION Orchard: İstinasız en ünlü Singapur alışveriş merkezlerinden bir tanesi burası. Şehrin en ünlü caddesi olan Orchard Road’ın hemen girişinde yer alıyor. “Orchard” metro durağında inerek avm nin direkt içine çıkabilirsiniz. Avm içinde dünyaca ünlü markaların mağazaları var. Singapur’dan Apple ürünleri satın almak isterseniz burada da bulunan EpiCentre isimli elektronik mağazasına göz atabilirsiniz.

VivoCity: Sentosa Adası‘na doğru yer alan VivoCity, şehrin en büyük alışveriş merkezi. İçerinde sanat galerisi, restoran ve barlar da var. Best Denki ve Challenger adında güzel elektronik mağazaları var.

Mustafa Centre: Little India bölgesinde yer alan Mustafa Centre, 24 saat açık olan ve içerisinde ne ararsanız bulabileceğiniz bir pasaj. Çakma iphone şarjlarından çakma çantalara, hediyelik eşyadan yiyeceklere kadar her şey burada var. Hediyelik eşya bölümünü gezdim ama fiyatlarda aman aman bir fark göremedim ben.

Lucky Plaza: Orchard Road üzerinde yer alan Lucky Plaza’nın adı çıkmış durumda. Nette birçok kaynakta özellikle elektronik alışverişinde burada dikkat etmeniz gerektiğinden ısrarla bahsedilmiş. Ben genelde burada yer alan “Gift Shop” yani hediyelik eşya dükkanlarında gezdim ama burada genellikle basit ürünler satılıyor. Avm nin en alt bölümlerinde genellikle Hintlilerin işlettiği döviz büroları var.

Funan DigitalLife: Singapur alışveriş merkezleri konusunda yaptığım araştırmalarda en en fazla elektronik eşya çeşidini burada bulabileceğimi okumuştum. 7 katlı avm de birçok ürün satılıyormuş. Marka telefon ya da bilgisayar alacaksanız ben olsam yine de ION Orchard gibi ünlü avm lerin içindeki teknoloji mağazalarını tercih ederdim. (Bu avm yapılan çalışmalardan dolayı şu an KAPALI.)

Raffles Hotel: Singapur’un simge yapılarından olan Raffles Hotel içerisinde orijinal ürünlerin satıldığı bir mağaza var. Raffles Hotel temalı kaliteli ürünleri buradan alabilirsiniz.

Peninsula Plaza: Kamera, fotoğraf makinesi gibi ürünleri satın alabileceğiniz bir diğer avm. Pek pazarlık payı bulunmuyor.

Sim Lim Square: Elektronik ürün satışının yapıldığı bir diğer Singapur alışveriş merkezi. 1 ve 2. katlarda yer alan dükkanlarda alışveriş yaparken dikkat etmeniz gerektiği yönünde uyarlar vara. Satılan çakma ürünlere dikkat edin.

Tekka Centre: Eğer yöresel ürünlere göz atmak isterseniz Little India’daki Tekka Centre isimli alışveriş merkezine uğrayabilirsiniz. Burada Hint işi kıyafet ve yiyecek satışı yapılıyor.

Plaza Singapura: Orchard Road’ın sonunda yer alan bu avm biraz daha ekonomik ve halk işi denebilir. Bazı markalar dışında ekonomik ürünleri yine burada bulabilirsiniz.

The Paragon: Orchard Road’da yer alan en ünlü alışveriş merkezlerinden.

[email protected]: Singapur alışveriş merkezleri içerisinde en ünlü ve kaliteli olanlardan. Burası da Orchard Road üzerinde yer alıyor.

Singapur alışveriş merkezleri için bir liste çıkartsak sonunu getiremeyiz bu yüzden vakti olanlar adını saydığım bu yerleri gezebilir.

Singapur’dan Ne Alınır?

Singapur’dan kendinize ve sevdiklerinize satın alabileceğiniz birbirinden güzel ürünler var. Şehrin simgesi olan orkide temalı ürünler bana göre şehir genelinde satılan en orijinal ürünleri oluşturuyor. Bu nedenle Risis Orchid markalı kurutulmuş çiçeğin altın kaplanması ile oluşturulan takıları, kurutulmuş orkide bloklarını, Uzak doğu kültürünün vazgeçilmez parçası olan çay ve bitkisel ilaçlarını şehir genelinde bulabilirsiniz. Elektronik eşyaları ve marka kıyafetleri dışında yöresel yiyecekleri de yine Singapur’un her köşesinde bulmanız mümkün. Singapur’da satılan tüm ürünleri Singapur’dan ne alınır? başlıklı yazımda detaylıca okuyabilirsiniz.

Singapur hediyelik eşya orkideSingapur’un simgesi olan orkide çiçeği temalı ürünleri şehir genelinde bulabilirsiniz.

Singapur’da alışveriş konusu özetle böyle. Özet bile bu kadar uzun olabiliyor farkındayım ama her yerde belirttiğim gibi Singapur alışveriş severler için tam bir cennet. Singapur seyahatiniz boyunca ihtiyacınız olabilecek diğer tüm bilgileri; Singapur Gezi Rehberi, Singapur Gezilecek Yerler, Singapur’da nerede kalınır? başlıklı yazılarımda okuyabilirsiniz.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko