Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Singapur Gezilecek Yerler

Singapur gezilecek yerler

Dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden olan Singapur gezilecek yerler bakımından Uzay Doğu‘nun en zengin yerlerinden biri. Malezya’nın hemen güneyinde yer alan bu ufak ülke gerek  sahip olduğu doğal güzellikleri gerekse de sahip olduğu turistik imkanları ile her yıl dünyanın bir çok noktasından milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor.

Singapur’un tarihi 11. yüzyıla kadar dayansa da bağımsızlığına 1965 yılında kavuşmuş minik bir ülke. Yüz ölçümü bakımından İstanbul’un neredeyse 9‘da biri olan bu ülke ekonomisi ile Asya’nın en zengin ülkelerinden. Çin, Malay ve Hint halkının sorunsuz bir şekilde beraber yaşadığı, tam bir kurallar ülkesi. Dünyanın en güvenilir ülkelerinden olan Singapur, çoğunlukla Malezya, Endonezya, Filipinler ve Çin gibi Asya ülkelerinden gelen turistleri ağırlasa da fırsatı olan herkesin ömürde en azından 1 kez görmesi gereken bir yer. Uzun yıllardır benim de hayalini kurduğum Singapur‘a sonunda gezip görme şansına elde ettim. Singapur seyahatim öncesinde yaptığım çok detaylı araştırmalarıma tecrübelerimi de ekledim ve bu mini Singapur Gezilecek Yerler yazısını hazırladım, umarım ihtiyacı olanlar için faydalı bir rehber olur.

Singapur Gezilecek Yerler Listesi

Singapur tam bir turist cenneti. Vakti ve parası olan herkes için burada yok yok. Gezginler Singapur seyahati için genellikle 2-3 gün ayırıyor ama bana kalırsa bu vakit yetersiz. Özellikle Universal Studios gibi parklara zaman ayırmak istiyorsanız ya da deniz keyfi yaşamak istiyorsanız Singapur’a en az 4-5 gün ayırın. Biz Singapur’a 4 gün ayırdık ama tüm gün koşturmaya rağmen halen gezmediğimiz yerler vardı. Lafı uzatmadan Singapur gezilecek yerler listemize geçelim. Bu arada Singapur’da konaklama ile ilgili bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur’da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.

Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Ibis Singapore on Bencoolen, 4★ Novotel Clarke Quay, 5★ Marina Bay Sands

1. Merlion Heykeli

Singapur gezilecek yerler Merlion Heykeli

Singapur gezilecek yerler listemizin ilk sırasında şehrin simgesi olan Merlion Heykeli var. 8,6 metre uzunluktaki yarı balık yarı aslan şeklindeki heykel Singapur’un simgesi olarak kabul ediliyor. Şehrin orijinal adı “Singapura” yani İngilizce “Lion City“, “(aslan şehir) kelimesinden geliyor. 70 tonluk heykeli ilk gördüğünüzde biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ama Singapur’un simgesi önünde bir fotoğraf çektirmeden şehirden ayrılmayı düşünmeyin bile. Üstelik arka planda Singapur’un bir diğer simge yapısı olan Marina Bay Sands Oteli yer alıyor, bu iki simge yapı ile birlikte güzel fotoğraflar çektirebilirisiniz. “Raffles Place” metro durağından 5-10 dakikalık bir yürüyüşle heykelin olduğu alana ulaşabilirsiniz.

2. Marina Bay Sands Oteli & SkyPark

Singapur gezilecek yerler Marina Bay Sands

Singapur’un bir diğer simgesi 2010 yılında kapılarını ziyaretçilerine açan Marina Bay Sands Oteli. Otelin gezi listesinde ne işi var demeyin. Burası tam 5,7 Milyar Dolara mal olmuş dünyanın en ünlü yapılarından biri. 3 gökdelen ve üzerinde yer alan gemi figürü ile otel son dönem Singapur görsellerinin vazgeçilmez ögesi. “Otel” olarak adlandırsak da burası dev bir kompleks. Yapı içerisinde otel dışında alışveriş merkezleri, restoranlar, gösteri merkezi gibi birçok alan var. Otelin en dikkat çeken bölümü ise en tepede yer alan ve yüzerken adeta sonsuzlukta yüzüyor havası hissettiren “Infinity Pool” yani “Sonsuzluk Havuzu“. Otelde kalmasam da havuza girmek isterim diye düşünenler için kötü haberim var, havuzu yalnızca otel müşterileri kullanabiliyor. Güzel haberse otelin en tepesinde yer alan “SkyPark” adlı seyir terasına çıkabiliyor olmanız. Seyir terası gemi figürünün en uç noktasında yer alıyor ve olağanüstü bir Singapur manzarası sunuyor. Şimdiye kadar Dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa dahil birçok yapıya çıkmış olsam da beni en çok etkileyen yer bu teras oldu çünkü sizi kafes içine almıyor. Açık havada doyasıya manzara imkanı sunuyor. Süre sınırınız yok, yorgunsanız bir köşede yerde bile oturabilirsiniz. Yalnız terasa yağmurlu havada çıkmak pek keyifli olmayabilir. Teras çıkış ücreti 23 Singapur Doları (yaklaşık 50 TL) Ziyaret saatleri: Pzt-Perş 09.30-22.00, Cuma-Pz 09.30-23.00. SkyPark bölümünün girişi otelden farklı, otel lobisine doğru giderken okları takip edebilirsiniz. Marina Bay Sands  Oteli’ne “Bayfront” metro istasyonunda inip birkaç dakika yürüdükten sonra ulaşabilirsiniz.

3. Sentosa Adası

Sentosa Adası Singapur

Sentosa Adası, Singapur gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz çoğu eğlence parkını içinde bulunduran muhteşem bir ada. Şehrin güneyinde yer alan ada, Singapur’un turistleri eğlendirip ülkeye döviz kazandırdıkları muhteşem bir proje. “Eğlence Adası” içinde yok yok. Nakit ve zaman kısıtlamanız yoksa yalnızca bu adada bile birkaç gün boyunca gezebilirsiniz. Sentosa Adası içerisinde; Universal Studios eğlence parkı, Madame Tussauds balmumu müzesi, iFly Singapore adındaki uçuş similatörü, Tiger Sky Tower adında seyir kulesi, MegaZip Adventure Park, Wave House adındaki sörf havuzu, Trick Eye Museum adındaki sıra dışı müze gibi eğlence dolu yerleri görebilirsiniz. Bunun dışında deniz keyfi yapmak isterseniz de Siloso Beach tam sizlik. Sentosa Adası’nı kısaca anlatmak imkanız bu yüzden ada hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Sentosa Adası Singapur Rehberi başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.

4. Gardens by the Bay

Gardens by the bay Singapore

Singapur gezilecek yerler listesinde en çok hoşuna giden yer neresi diye sorulsa bu soruya şüphesiz “Gardens by the Bay” derdim sanırım. Burası bitkilerin insanlarla olan ilişkisinin anlatıldığı, 101 hektar büyüklükteki dünyanın en orijinal parklarından biri.  Yeşilin her tonunu bulacağınız bu parkta birbirinden ilginç bölümler var. Parkın en dikkat çeken yapıları ise “SuperTrees” adındaki özel ağaçlar. Bu özel ağaçlar park için gerekli güneş, yağmur suyu ve gölgelik alan gibi birçok önemli ihtiyacı karşılıyor. Dilerseniz ağaçlar arasında oluşturulan özel platformda gezebilirsiniz. “SkyWay” adındaki bu yürüyüş yolunda gezmenin bedeli 8 Singapur Doları. Parkın en güzel etkinliği ise her akşam 19.45 ve 20.45 saatlerinde (sezona göre değişiklik gösterebilir) düzenlenen ışık ve ses gösterileri. Gösteri boyunca 18 ağaç çok güzel bir gösteriye sahne oluyor.

SuperTrees dışında parkta “Cloud Forest” adında çok güzel bir bölüm var. Burada 42 metre yüksekliğe sahip dünyanın en büyük iç mekan şelalesi var. Cloud Forest, “Secret Garden”, “Lost World” gibi tematik bölümlerin yer aldığı bu alanı gezmek için 45-60 dakikalık bir zamana ihtiyacınız var. Giriş ücreti ise 18 Singapur Doları.

Parkın bir diğer ünlü bölümü ise “Flower Dome“. Bu bölümde de bahse sanatı ve çiçekçiliğin en güzel örneklerini inceleyebilirsiniz. Flower Dome + Cloud Forest giriş ücreti ise promosyonlu 28 Singapur Doları.

Parka “Bayfront” metro durağından ulaşabilirsiniz. Marina Bay Sands otelini ile park arasında da mini bir köprü ile geçiş var. Benim gibi önce oteli ardından parkı gezmek isterseniz otelin dış bölümünde yer alan asansöre binerek üst kata geçebilir, buradan da asma köprü ile parkın girişine ulaşabilirsiniz.

5. Chinatown

Çin Mahallesi Singapur gezilecek yerler

Singapur’un en renkli bölümlerinden biri “Chinatown” yani “Çin Mahallesi“. Singapur’da yaşayan toplumun yaklaşık %70’inin Çinli olduğunu düşünürsek Çin Mahallesi’nin de şehir için ne kadar önemli olduğunu tahmin edebilirsiniz.  Singapur gezilecek yerler listemizin önemli bölümlerinden olan bu mahallede gezerken Chinese Heritage Center adındaki Çin kültürünün anlatıldığı müzeyi, Sri Mariamma Temple adındaki tapınağı ve Buddha Tooth Relic adındaki muhteşem tapınağı gezebilirsiniz. Chinatown alışveriş severler için de tam bir cennet. Singapur’daki en geniş ve ekonomik hediyelik eşya seçeneklerini burada yol boyu uzanan dükkanlarda bulabilirsiniz. Ayrıca Çin çayı ve bitkisel ilaç alışverişi yapmak isterseniz Chinatown tam sizlik. (Alışverişle ilgili tüm bilgi ve tavsiyelerimi Singapur Alışveriş Rehberi başlıklı yazımda okuyabilirsiniz.) “Chinatown” metro durağı ile bölgeye ulaşabilirsiniz.

6. Buddha Tooth Relic Temple and Museum

Buddha Tooth Relic Temple and Museum Singapore

Chinatown’un en dikkat çeken yapılarından olan Buddha Tooth Relic Temple benim Singapur gezimde en hoşuma giden tapınaklardan. Girişin ücretsiz olduğu tapınakta şansınız varsa benim gibi ibadet saatine gelirseniz ibadet edenleri seyredebilirsiniz. Üstelik tapınak içinde fotoğraf ve video çekimi konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Yağmur tanrısına adanan bu tapınağın içi de dışı kadar etkileyici. Bu tapınakta birbirinden orijinal fotoğraflar çekebilirsiniz.

7. Orchard Road

Singapur gezilecek yerler Orchard Caddesi

Singapur gezilecek yerler listemizdeki en önemli yerlerden olan Orchard Road yaklaşık 2 km uzunluğa sahip, dünyanın en ünlü caddelerinden. Caddeyi önemli kılan ise cadde boyu yer alan alışveriş merkezleri. Singapur alışveriş tutkunları için cennet olarak adlandırılır. Orchard Road ise üzerinde yer alan tam 22 avm ile yalnızca Singapur’un değil Asya’nın en ünlü alışveriş noktalarından. Alışveriş yapmaktan hoşlanmıyor olsanız bile bu caddeyi mutlaka görün, en azından baştan sona yürüyün. Alışveriş yapmayı düşünüyorsanız ama zamanınız kısıtlı ise cadde başındaki ION Orchard en ünlü avm. Bunun dışında Paragon ve [email protected] de bölgenin en dikkat çeken avm leri. Caddenin diğer ucundaki Plaza Singapura ise daha az markanın yer aldığı halk işi sayılabilecek bir avm. Lucky Plaza ise adı çıkmış bir avm. Özellikle elektronik alışverişi için uzak durulması bir çok kaynakta belirtiliyor. Elektronik alışverişi için olmasa bile içerisinde yer alan hediyelikçilerden alışveriş yapabilirsiniz. (Chinatown bu konuda daha başarılı.) Ayrıca Lucky PLaza’da Pizza Hut ve Mcdonald’s var. Ayrıca birçok döviz bürosu yer alıyor. Orchard Road’a; “Orchard“, “Somerset” ve “City Hall” metro durakları üzerinden ulaşabilirsiniz.

8. Singapur Botanik ve Orkide Bahçesi

Singapur gezilecek yerler Orkide Bahçesi

UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Singapur Botanik Bahçesi, Asya’nın en güzel yeşil alanlarından. 1859 yılında kurulan park, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için çok ideal. Yalnız zaten sıcak ve nemli havası olan şehrin havası bu parkta sanki daha da sıcak. Yanınızda su taşırsanız iyi olur, ayrıca yağmurlu havalarda parkta gezmek sıkıntılı olabilir. Parkın en dikkat çeken bölümü ise Orkide Bahçesi. Park girişinden yaklaşık 1,3 km uzaklıkta yer alan Orkide Bahçesi’nde 1200 türde, dünyanın en geniş orkide bahçesi bulunuyor. Singapur’un simgesi olan orkideleri yerinde incelemek isterseniz parkı kaçırmayın. Parkın hediyelik eşya bölümünde birbirinden orijinal hediye çeşitlerini bulabilirsiniz. Parka “Botanic Gardens” metro durağı üzerinden ulaşabilirsiniz. Parkta bol bol yürümeye hazır olun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko