Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur Sentosa Adası

Singapur‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası, yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “Eğlence Adası” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim.

Sentosa Adası’na Ulaşım

Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredeki okları takip ederek RW8 numaralı otobüsün kalkış alanından bu otobüs ile adaya kısa bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. HarbourFront istasyonunundan yürüyerek Sentosa Adası’na gitmeniz de mümkün. Zaten yol boyunca yürüyen bantlar var. İki türlü de adaya giriş için sembolik 1 Singapur Doları ödemeniz gerekli. Otobüse binecekseniz yanınızda bozuk para bulundurmaya özen gösterin çünkü parayı şoför yanındaki kutuya atıyorsunuz, şoför para bozmayabilir.

Adaya ulaşım için diğer yol Sentosa Express adındaki tren. Ada içinde Sentosa Station (VivoCity, HarbourFront metro durağı), Waterfront station, Imbiah station ve Beach station adında 4 durak var. Normalde bilet 4 Singapur Doları olarak belirtiyor, yalnız ben bu treni dönüşte kullandım ve hiçbir ücret benden alınmadı.

Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Ibis Singapore on Bencoolen, 4★ Novotel Clarke Quay, 5★ Marina Bay Sands

Sentosa Express Sentosa Adası’na en rahat ulaşım seçeneklerinden biri Sentosa Express adındaki monoray.

Ulaşım için bir diğer seçenekse Sentosa Cable Car. Singapur’da yapılması gereken en önemli aktivitelerden biri olarak gösterilen Singapor Cable Car yani Singapur Teleferiği ile manzara eşliğinde adaya ulaşabilirsiniz. Ada dışında Mount Faber ya da HarbourFront duraklarından teleferiğe binerek Sentosa Station durağında inebilirsiniz. Ada içinde de Merlion, Siloso ve Imbiah adında 3 durak var. Bilet fiyatları hatta göre değişiyor. En uzun ve manzaralı hat olan Mount Faber’den Sentosa durağına ulaşım kişi başı 29 Singapur Doları.

Gelelim Sentosa Adası içinde ulaşıma. Adanın merkezinden dilerseniz yürüyerek Silosa Beach vb alanlara 15-20 dakikada ulaşabilirsiniz.

Sentosa Adası Gezilecek Yerler

Sentosa Adası’nın bu kadar popüler olmasında en büyük etkenlerden bir tanesi içerisinde her türden gezgine hitap edebilecek imkanların bulunması. Yani plaj keyfi yapmak isteyene plaj, eğlenmek isteyenlere ise çeşitli tema parkları var. Gelelim Sentosa Adası’nda yer alan tüm önemli bölümlere.

1. Sentosa Merlion

Sentosa Adası Singapur Merlion

Singapur gezilecek yerler yazımda da bahsettiğim gibi Singapur’un simgesi aslan başlı, balık vücutlu “Merlion” heykeli. Asıl heykel şehrin en ünlü bölgesi olan Marina Bay‘de yer alıyor. Sentosa Adası’nda yer alan 37 metrelik replikası ise ananın merkezi denilebilecek bir noktada yer alıyor. 1995’te yapılan heykel içerisinde 2 galeri ve hediyelik eşya dükkanı yer alıyor. Akşam hava karardıktan sonra ise heykel güzel bir şekilde ışıklandırılıyor.

2. Fort Siloso

Sentosa Adası Singapur Fort Siloso

Fort Siloso, yani Türkçesi ile “Siloso Hisarı“, Singapur’un korunmuş, geçmişten günümüze kalan tek hisarı. Adanın batı kısmında yer alan bu hisar İngilizler tarafından 1880’li yıllarda inşa edilmiş. İlerleyen yıllarda modernize edilen yapı 1939 yılında ise yeniden silahlandırılmış. Günümüzde; askeri sığınaklar, barakalar, bataryalar ziyarete açık. Burada ayrıca ülkenin en geniş 2. Dünya Savaşı anı koleksiyonu yer alıyor. Çeşitli dokümanları, film ve fotoğraflar burada inceleyebilirsiniz.

3. Universal Studios Singapore

Universal Studios Singapore

Gelelim benim Sentosa Adası’nı daha da bir hevesle ziyaret etmeme neden olan bölüme, Universal Stüdyoları‘na. Burası ünlü film şirketi Universal Studios‘un dünya genelinde bulunan tema parklarından bir tanesi. Bir nevi gelişmiş lunapark desek yanlış olmaz sanırım. Buranın normal parklardan farkı ise içeride yer alan tüm atraksiyonların ünlü film temalarına sahip olmaları. Yani Transformers, Madagascar, Jurassic Park gibi temalara sahip alanlara ayrılmış parkta her oyuncak bu temanın özelliklerini taşıyor. Ben öncelikli giriş bileti satın alsam da 6-7 saatte parkı ancak gezebildim bu nedenle eğer dünyaca ünlü bu tema parkını ziyaret etmeyi düşünüyorsanız Singapur gezi sürenizi ona göre esnek tutmanızı öneririm. Universal Studios parkını kısa bir bölümde anlatmak haksızlık olur, parkla ilgili tüm bilgi ve fotoğrafları Universal Studios Singapore yazımda okuyabilirsiniz.

4. Tiger Sky Tower

Tiger Sky Tower Singapur Sentosa Adası

Burası Sentosa Adası’nın manzarasını keyifle seyredebileceğiniz güzel bir seyir terası. Yerden 10 metre yükselikte, panoramik manzara seyredebileceğiniz  Tiger Sky Tower’ın giriş ücreti yetişkinler için 18 Singapur Doları. 09.00-21.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Resmi site:  www.skytower.com.sg

5. Siloso Beach

Singapur Sentosa Adası Siloso Beach

Eğer Singapur seyahatinizde biraz kumlara uzanıp güneşlenmek isterseniz Sentosa Adası’nın en ünlü bölümlerinden olan Siloso Plajı’na gidebilirsiniz. Adanın batı kısmında yer alan bu ünlü plaj dışında Sentosa’da Palawan Beach ve Tanjong Beach adında 2 plaj daha yer alıyor.

6. iFly Singapore

Sentosa Adası iFly Singapore

Burası Sentosa Adası’nın en sıra dışı eğlence yapılarından. Dünyanın en büyük yapay rüzgar tünellerinden biri olan iFly Singapore’da skydiving (gökyüzü dalışı/uçuşu) yapabilirsiniz. İlk kez yapanlar eğitmenler eşliğinde, profesyoneller ise kendi başlarına bu alandan faydalanabilir. Her yerde bulamayacağınız bu etkinlik maalesef biraz pahalı. 2 uçuşun yapıldığı acemi giriş bileti 119 Singapur Doları (250 TL) Her uçuş yalnızca 60 saniye sürüyor. Eğer uçuşa karar verirseniz öncesindeki hazırlık süreci, kısa eğitim vb toplamda 1,5 saate yakın sürdüğü bilgilendirmeler arasında belirtiliyor. Bu yüzden skydiving tecrübesi yaşamak isterseniz gezi planınızı ona göre yapabilirsiniz. iFly Singapore’un giriş saatleri değişkenlik gösterebiliyor. En sağlıklı bilgiyi kendi sitesinden öğrenebilirsiniz; www.iflyworld.com

7. Wave House

Wave House Sentosa Adası Singapur

Sentosa Adası’nın bir diğer farklı eğlence bölümü olan Wave House güzel bir dalga havuzu. Burada dileyenler için sörf eğitimi de veriliyor. Siloso Beach‘te yer alıyor. Resmi sitewww.wavehousesentosa.com

8. Madame Tussauds Singapore

Sentosa Adası Madame Tussauds Singapore

Madame Tussauds dünyanın pek çok bölgesinde şubesi bulunan ünlü bir balmumu müzesi. İçerisinde ulusal ve uluslar arası bir çok önemli ismin balmumu heykelleri yer alıyor. Heykeller gerçekten neredeyse farksız. Müzenin en güzel özelliklerinden biri de dileyen herkesin istediği heykel ile fotoğraf çektirebiliyor olması. Bu ünlü müzenin Singapur şubesi Sentosa Adası’nda yer alıyor. 10.00-19.30 saatleri arasında açık olan müze giriş biletleri 29 Singapur Doları’ndan başlıyor. Güncel ziyaret saatlerini kontrol edebilirsiniz. Resmi site: www.madametussauds.com/singapore/en

9. MegaZip Adventure Park

MegaZip Adventure Park Sentosa Adası

Burası atraksiyon ve macera severlerin hoşlanabileceği bir eğlence parkı. İçerisinde tırmanma alanları, serbest düşüş vb var. MegaZip, ClimbMax, ParaJump parkın önemli bölümlerinden. Parkın giriş ücreti kullanacağınız alanlara göre değişiklik gösteriyor. Resmi sitehttp://www.megazip.com.sg/

10. Diğer Bölümler

Sentosa Adası Hakkında BilgiSkyline Luge & Skyride

Yazı başında da belirttiğim gibi bütçe ve zaman sorunu olmayanlar için Sentosa Adası’nda yapılacak birçok önemli aktivite var. Yukarıda adı geçen noktalar en ünlü olanlar. Bunlar dışında Butterfly Park and Insect Kingdom alanında birbirinden güzel ve ilginç. kelebekler ile örümcekleri inceleyebilir, Sentosa Nature Discovery bölümünde doğa ile iç içe zaman geçirebilir, Skyline Luge & Skyride bölümünde çocuklar gibi eğlenebilir, Trick Eye Museum‘da ise 3D, göz yanıltıcı sanat çalışmalarını inceleyip, eğlenceli fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Not: Sentosa Adası’nın en önemli ve eğlenceli bölümlerinden olan Underwater World and Dolphin Lagoon, 27 Haziran 2016 tarihi ile kapanmış durumda.

Bonus: The Wings of the Time

Sentosa Adası ışık gösterisi Wings of Time

Singapur’da akşamları 3 adet ışık ve ses gösterisi yapılıyor. Bunlardan ilki şehrin simge yapısı Marina Bay Sands Oteli’nin dış yüzeyinde, diğeri şehrin ünlü gezi noktası Gardens by the Bay parkının Supertrees adlı ağaçlarının olduğu alanda sonuncusu ile Sentosa Adası’nın okyanus kıyısında yapılıyor. Her akşam 09.10, 20.40 saatleri arasında yapılan şov diğerlerinden farklı olarak ücretli. Normal koltuklar 18 Singapur Doları. Bence youtube’dan videosunu izleyin hoşunuza giderse gidebilirsiniz. Resmi site: http://www.wingsoftime.com.sg/

Bu arada ada içinde KFC‘den Haagen Dazs‘a kadar birçok ünlü fast food zincirinin şubesi var. Yani ada içinde yeme içme konusunda sıkıntı yaşamazsınız.

Özet olarak Sentosa Adası benim şu ana kadar gezip gördüğüm en güzel ve eğlenceli yerlerden, bu adayı Singapur Gezilecek Yerler listenize mutlaka ekleyin. Singapur’la ilgili ihtiyacınız olabilecek tüm bilgileri Singapur Gezi Rehberi, Singapur Alışveriş Rehberi, Singapur’da nerede kalınır? ve Singapur’dan ne alınır? yazılarında bulabilirsiniz.

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko