Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

​Tokyo Gezilecek Yerler

tokyo gezilecek yerler

Köklü kültürel geçmişi ve modern şehir hayatı ile göz kamaştıran başkent Tokyo gezilecek yerler açısından da oldukça zengin alternatifler sunuyor. Fütüristik yapıları, muntazam cadde ve sokakları, geleneksel spor etkinlikleri, lezzetli yemekleri, yeşillikler içinde parlayan tapınakları, devasa alışveriş kompleksleri ve kültürel etkinlikleri ile dikkat çeken Tokyo’da, gezilip görülebilecek çok sayıda mekan bulunuyor.

Tokyo Gezilecek Yerler Listesi

Mükemmel demir yolu ağı ve modern metro şebekesi sayesinde, şehirde istenilen yere hızlıca ulaşabilmek mümkün oluyor. Sizler için özel olarak derlediğim gezilecek yerler listesi ise, Tokyo’nun en ünlü ve en popüler lokasyonlarını eksiksiz bir biçimde gezebilmenizi kolaylaştıracak. Bu arada Tokyo’da konaklama hakkında genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Tokyo’da nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.

1. Meiji Tapınağı

tokyo gezilecek yerler Meiji Tapınağı

Tokyo'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Tokyo'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Richmond Hotel Premier Asakusa International, 4★ Citadines Central Shinjuku Tokyo, 5★ Hilton Tokyo Odaiba

İmparator Meiji ve İmparatoriçe Shoken’e ithafen 1926 yılında inşa edilen Meiji Tapınağı (Meiji Temple), İkinci Dünya Savaşı sırasında ciddi anlamda zarar görse de, 1958‘de yeniden inşa edilip, Tokyo’nun en önemli dini mekanlarından biri olarak ayakta kalmayı başarıyor. 120.000’den fazla ağaca sahip olan 175 hektarlık tapınak bahçesi, endemik bitkilere ve sıra dışı çiçeklere ev sahipliği yapıyor. Kraliyet hazinelerinin muhafaza edildiği müze (Naien) ve imparatorların yaşamıyla ilgili muhteşem duvar kağıtlarının sergilendiği Memorial Resim Galerisi, Meiji Tapınağı’nda görülmesi gereken önemli yerler arasında öne çıkıyor.

2. Sensoji Tapınağı

tokyo gezilecek yerler Sensoji Tapınağı

Tokyo’nun Asakusa bölgesinde yer alan ve şehrin en ünlü tapınaklarında biri olan Sensoji Tapınağı (Sensoji Temple); maskeler, oymalar, kıymetli eserler, abanoz ve ahşap taraklardan oluşan uzun bir caddenin sonunda duruyor. MS 645 yılında Budist tanrıça Kannon’a ithaf edilen büyüleyici tapınak, 3.3 metre yüksekliğindeki kırmızı kağıt feneri ve Kaminari-mon Kapısı ile tüm görkemini gözler önüne seriyor.

3. Tokyo Kulesi

tokyo gezilecek yerler Tokyo Kulesi

Tokyo gezilecek yerler listenize eklemek isteyeceğiniz Tokyo Kulesi (Tokyo Skytree), 634 metre yüksekliği ile tüm şehri kuş bakışı seyredebilmenize olanak tanıyor. Ülkenin en uzun binası ve dünyanın en uzun kulesi olma özelliği taşıyan Tokyo Skytree, restoran ve gözlem güvertesine eklenen cam spiral bölmeler ile nefes kesiyor.

4. Tokyo İmparatorluk Sarayı

tokyo gezilecek yerler Tokyo İmparatorluk Sarayı

İmparatorluk ailesi tarafından halen kullanımda olan Tokyo İmparatorluk Sarayı (The Imperial Palace), 1457‘de Feodal Lord Ota Dokan’ın şehrin ilk kalesini inşa ettiği yerde duruyor. Saray bahçesinde bulunan ünlü Nijubashi Köprüsü ve sarayı çevreleyen iki metrelik kalın duvarlar, The Imperial Palace’i görmeye gelen ziyaretçileri büyülüyor.

5. Ueno Parkı

tokyo Ueno Parkı

Yoğun şehir hayatına sahip Tokyo’nun kalbinde yer alan Ueno Parkı, bölgenin en büyük yeşil alanları ve en popüler turistik mekanları arasında gösteriliyor. 212 dönümlük parkta bir hayvanat bahçesi, bir akvaryum ve keşfedilecek çok sayıda tapınak bulunuyor. 17. yüzyıldan kalma Toshogu Türbesi de devasa park içinde yer alıyor. Çin Halk Cumhuriyeti tarafından sunulan pandalarla ünlü Japonya‘nın en eski hayvanat bahçesi ve Asya’daki en büyük akvaryumlardan biri olan Aqua-Zoo ise, hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

6. Ginza Bölgesi

tokyo Ginza District

Japonya’nın büyük şehirlerini birbirine bağlayan Ginza, beş eski yolun kesiştiği alan üzerinde bulunuyor. Tokyo gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz Ginza District, şehrin en işlek alışveriş bölgeleri arasında yer alıyor. Yüzyıllar boyunca ülkenin ticaret merkezi olan bölge; seçkin mağazalara, gösterişli yapılara ve sevdikleriniz için hediyeler alabileceğiniz çok sayıda alışveriş merkezine de ev sahipliği yapıyor.

7. Shibuya

tokyo Shibuya

Hem Japonya’nın hem de dünyanın en yoğun kesişme noktalarından biri olan Shibuya Meydanı; fast-food lokantaları, karaoke barları ve farklı eğlence mekanları ile Tokyo’nun hareketli şehir hayatını gözler önüne seriyor. Shibuya çevresindeki ışıltılı yüksek binalar ve parlak neon ışıkları ise, gün ağarınca etkileyici bir manzaraya dönüşüyor.

8. Shinjuku

tokyo Shinjuku

1995 yılında inşası tamamlanan Shinjuku; Giulio Paolini’nin taş işçiliği ile hayat verdiği eserleri, Robert Indiana’nın “Aşk İkonu” ve Roy Liechtenstein’ın “Tokyo Brushstroke” heykeli de dahil olmak üzere, bir düzineden fazla kamuya açık sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Makul fiyatlı restoranlara sahip olan açık hava avlusu ise, cazip bir öğle yemeği ya da kahve molası için sıklıkla tercih ediliyor.

9. Tokyo Metropolü Hükûmeti Binası

Tokyo Metropolü Hükûmeti Binası

Tange Kenzō tarafından tasarlanan ve 1991’de tamamlanan Tokyo Metropolü Hükûmeti Binası (Tokyo Metropolitan Government Building), görkemli çift kuleleri ile Shinjuku bölgesinin merkezinde kendini gösteriyor. 202 m yüksekliğindeki iki ayrı kuleye hızlı asansörler yardımıyla çıkılabiliyor. Uçsuz bucaksız şehir manzarası ve Japonya’nın ünlü Fuji dağı, gözlemevinden rahatlıkla seyredilebiliyor.

10. Tokyo Ulusal Müzesi

Tokyo Ulusal Müzesi

Tokyo Ulusal Müzesi (Tokyo National Museum); Japon, Çin ve Hint sanatının 100 binden fazla önemli eserini bünyesinde barındırıyor. 1938‘de açılan müzede, 6. yüzyıldan günümüze kadar Japonya ve Çin’den gelen sayısız Budist heykeli, eski tekstil dokumalar, antika silahlar ve askeri teçhizatlardan oluşan geniş bir koleksiyon yer alıyor. Geleneksel Japon kıyafetleri, Asya seramikleri ve 7-14. yüzyıla ait Japon tabloları da müzede ziyaretçilerini bekliyor.

11. Yoyogi Park

tokyo gezilecek yerler Yoyogi Park

Tokyo gezilecek yerler açısından oldukça zengin alternatifler sunuyor. Yoyogi Park’ta bu seçenekler arasında öne çıkmayı başarıyor. Güneşli ve sıcak hafta sonlarında Tokyo halkının uğrak yeri olan ve yıl boyunca farklı etkinliklerin organize edildiği Yoyogi, yorgunluğunuzu atabilmeniz için tercih edebileceğiniz doğal lokasyonlar arasında bulunuyor.

12. Akihabara Electric Town

tokyo Akihabara Electric Town

Japonya’nın en popüler ve en büyük elektronik eşya komplekslerinden biri olan Akihabara Electric Town, fotoğraf makinesi ve akıllı cep telefonlarından; Anime dergi ve filmlere kadar aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeye ulaşabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor.

13. Kabukicho

tokyo Kabukicho

Yasukuni-dori’den birkaç blok ötede bulunan Kabukicho, ülkenin en ünlü kırmızı ışık bölgesi (Red-Light District) olarak biliniyor. Sıra dışı kabarelerin, go-go barların, striptiz kulüplerinin, peep show etkinliklerinin ve aşk otellerinin sırasıyla dizildiği Kabukicho sokak, hem erkeklerin hem de kadınların ilgisini çekebilecek çok sayıda eğlenceli mekana ev sahipliği yapıyor.

14. Nakamise

tokyo görülecek yerler Nakamise

Sensoji Tapınağı’na kadar uzanan ve 250 metrelik bir alışveriş caddesi olarak ün salan Nakamise’de, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin, atıştırmalık yiyecek ve hediyelik eşya alabilecekleri onlarca yöresel dükkan bulunuyor. 17. yüzyıldan beri ülkenin en önemli alışveriş merkezleri arasında yer alan caddede; Japon şekerleme çubukları (Odango), boyalı maskeler, uğur getirdiğine inanılan biblolar (Maneki Neko) ve ahşap terlik (Geta) gibi otantik ve kullanışlı hatıra ürünlerine de kolaylıkla ulaşılabiliyor.

15. Tsukiji Fish Market

tokyo'da gezilecek yerler Tsukiji Fish Market

Günlük 2000 ton civarında deniz mahsulünün satıldığı devasa Tsukiji Balık Pazarı (Tsukiji Fish Market), Tokyo gezilecek yerler listenizi sonlandırmadan önce uğrayabileceğiniz önemli lokasyonlar arasında bulunuyor. Yüzlerce çeşit ürünün sergilendiği balık pazarında, Maguro (mavi yüzgeçli orkinos) gibi büyük balıklar, kilo hesabına göre açık artırma ile satışa sunuluyor. Yüzlerce yiyecek tezgahı ve lokantaya ev sahipliği yapan Tsukiji Fish Market’de dünyanın en taze ve en lezzetli deniz ürünlerini tadabilmek de mümkün oluyor.

Tokyo’da gezilecek diğer yerler

Tokyo gezilecek yerler yazısı boyunca şehirde gezip görmeniz gereken en önemli 15 yer hakkında bilgi ve fotoğraf paylaştım. Eğer Tokyo seyahatinizde yeterli vaktiniz varsa gezi listenize şu noktaları da ekleyebilirsiniz:

National Museum of Western Art, Odaiba, The National Art Center, Asakusa, Kabuki-za Theatre, Roppongi, Tokyo Disneyland, Edo Kalesi, Ghibli Müzesi, Kaneiji Tapınağı, Kitanomaru Park, National Museum of Modern Art Tokyo, National Museum of Nature and Science, Samurai Museum, Harajuku ve Zojoji Temple.

Tokyo’da nerede kalınır?

Eğer Tokyo seyahatinizde konaklama yapacağınız otelinizi kendiniz ayarlayacaksanız 3 yıldızlı Nishitetsu Inn Shinjuku, Richmond Hotel Premier Asakusa International ve 4 yıldızlı Citadines Central Shinjuku Tokyo, Grand Nikko Tokyo Daiba otellerine göz atabilirsiniz. Eğer Tokyo seyahatinizde 5 yıldızlı daha lüks bir otelde konaklamak isterseniz Hilton Tokyo Odaiba güzel bir seçenek olacaktır.

Tokyo'da nerede kalınır Grand Nikko Tokyo Daiba4 yıldızlı Grand Nikko Tokyo Daiba, şehirde konaklama yapabileceğiniz güzel tesislerden.

Tokyo gezilecek yerler yazısı boyunca Japonya’nın en büyük ve en ünlü şehrinde yer alan gezi noktaları hakkında bilgiler paylaştım. Tokyo’da konaklama konusunda genel bilgileri Tokyo’da nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Ayrıca Tokyo’dan ne alınır? ve Tokyo’da denemeniz gereken 10 şey başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.Tokyo seyahatiniz öncesinde bu yazı umarım sizin için güzel bir kaynak olmuştur. Şimdiden iyi tatiller!

Uygun Uçak ve Otobus Biletleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Seul Ulaşım Rehberi

Seul ulaşım konusunda Asya’nın en  rahat şehirlerinden biri. Hava, demir ve karayolu kullanarak Seul’e ulaşım konusunda sorun yaşamayacağınız gibi, aynı zamanda Seul şehir içi ulaşımı konusunda da, seyahatiniz boyunca şehrin sahip olduğu ulaşım imkanları sayesinde rahatça yolculuk edebilirsiniz. Bu yazıda Seul Incheon Havaalanı ‘ndan şehre ulaşım seçeneklerini ve havaalanında ulaşım aracına binmeden yapmanız gerekenleri ve Seul’de şehir içi ulaşıma dair bilgileri bulabilirsiniz. Seul nerede? Seul’e nasıl gidilir? Seul , Güney Kore ’nin başkenti olup, Doğu Asya’da yer almaktadır. Şehrin ortasından Han Nehri geçer ve şehri ikiye böler. Otel rezervasyonunuzu internetin en güvenilir ve popüler sitelerinden Booking.com'dan yaptırabilirsiniz. Otelleri incelemek için tıklayın. Seul Havaalanları Seul, Incheon ve Gimpo  olmak üzere iki havaalanına sahip. Incheon şehrin temel havaalanı olup, aktarmalı, aktarmasız, Asya, Türk Hava Yolları, Eastar Jet, Jeju Air, Jin Air dahil doksandan faz

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs