Ana içeriğe atla

Tanıtım Alanı

Universal Studios Singapore Gezi Rehberi

Universal Studios Singapore

Universal Studios Singapore şu ana kadar gezip gördüğüm, en keyifli zaman geçirdiğim yerlerden biri. Olaya tamamen yabancı olanlar için öncelikle Universal Studios‘u formatını anlatarak başlayalım. Burası kabaca tematik bir lunapark. Normal lunapark yani eğlence parklarından farkı ise bu park içinde yer alan her bölüm ve atraksiyonun Universal Studios filmlerindeki çeşitli filmler konseptlerine sahip olması. Dünya genelinde Orlando, Hollywood, Florida, Japonya ve Singapur‘da şubeleri var. Pekin ve Moskova‘daki parkların ise inşası devam ediyor.

Universal Studios Singapore, şehrin “Eğlence Adası” olarak bilinen Sentosa Adası‘nda yer alıyor. Yaklaşık 20 hektar alana yayılmış olan bu parkta 6 roller coaster, 2 su atraksiyonu ile toplamda 21 adet atraksiyon var. Bunlar dışında parkta 30‘a yakın restoran ve 20‘ye yakın satış mağazası yer alıyor.

Sigapur seyahatim öncesinde parkla ilgili araştırma yaparken buranın sık sık Amerika’daki şubeleri ile kıyaslanıp vasat bulunduğunu okudum. Daha önceden Universal Studios Hollywood şubesini gezmiş ve hayatımın en eğlenceli günlerinden birini yaşamıştım. Bu yüzden parka gelmeden önce açıkça ben bu parkı olduğu gibi kabul edip eğlenceli bir gün geçirmeyi düşündüm, yani kıyaslama yapmadan, ön yargı ile yaklaşmadan parktan keyif almayı düşündüm nitekim öyle de oldu. Size de tavsiyem eğer önceden benzer park ziyaretleriniz olmuşsa siz de burayı olduğu gibi kabul etmeye bakın.

Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavsiyelerimi Singapur'da nerede kalınır? başlıklı yazımda okuyabilirsiniz. En çok tercih edilen otellerden bazıları: 3★ Ibis Singapore on Bencoolen, 4★ Novotel Clarke Quay, 5★ Marina Bay Sands

Parkla ilgili ikinci tavsiyem ise ziyaret günleri ile ilgili. Singapur gezilecek yerler yazımda da bahsettiğim gibi burası Singapur’un en çok ilgi gören noktalarından biri. Hafta sonları, resmi tatiller ve Çin yeni yılı gibi özel günlerde parkı ziyaret etmemem çalışın, aşırı kalabalık olabilir. Ben kendi ziyaretimi Cuma günü yaptım. Park bilet gişesinde 5 dk bile beklemedim ama park içerisindeki atraksiyonlarda 110 dk gibi bekleme süreleri gördüm. Konu ile ilgili detaylar ve tavsiyelerim yazı devamında.

Universal Studios Singapore gezip gördüm

Universal Studios Singapore Bilet Fiyatları & Satın Alma

Her güzel şeyin bir bedeli var maalesef. Universal Studios‘ta eğlence dolu bir gün geçirmek elbette isteriz ama parkın giriş ücretleri maalesef çok da ucuz değil. Benim bu konudaki düşüncem Singapur’a kadar gitmişim, eğlence dolu bir gün geçirmek için biraz da bütçemden fedakarlık eder parkta keyifle gezerim şeklinde oldu ve mümkün olduğunda bütçemde park için fedakarlık yaptım. Park giriş ücreti konusu önemli olduğu için biraz detaylı anlatmak istiyorum.

Parkın 1 günlük giriş ücreti yetişkinler için 74 Singapur Doları çocuklar içinse 56 Singapur Doları. (13-59 yaş arası için 1 Day Pass: 74 S$ / 4-12 yaş arası için 1 Day Pass: 56 S$) Dilerseniz bu biletin üzerine ekstra ödeyerek parktan doyasıya yararlanabilirsiniz.

Universal Studios’ta “Express Pass” adında bir bilet var. Bu bilet sahibi olanlar park içerisindeki atraksiyonlarda kendilerine ayrılan özel girişten girerek uzun bekleme kuyruklarından kurtulabiliyor. Örnek olarak popüler bir atraksiyonda normal bekleme süresi 60 dk iken bu ekspres bilet sahipleri yalnızca 5-10 dk bekleyerek aktrasksiyonlardan faydalanabilir. Express Pass için de 2 seçiminiz var. Her oyuncak için yalnızca bir ekspres geçiş hakkı ya da her oyuncak için sınırsız express giriş hakkı olan 2 tip bilet var. Ben her oyuncaktan yalnızca 1 kez hızlı giriş hakkı bulunan biletten aldım. Kabaca anlatmak gerekirse normal bir atraksiyonda beklemeniz gereken sürenin 3’te biri kadar bekleyerek ekspres girişten faydalanabilirsiniz.

Bu biletlerin fiyatları şu şekilde: Express Pass Skip the Queue!: 50 S$ / Universal Express Unlimited Skip the Queue Unlimited times!: 70S$

Bu bilet için önce normal bilet de satın almanız gerekiyor. Yani her oyuncak için yalnızca 1 kez hızlı giriş hakkı olan bilet almak isterseniz 74 S$ + 50 S$ olmak üzere toplamda 124 S$ yani yaklaşık (260 TL) ödemeniz gerekiyor.

Universal Studios park biletini internetten ya da parkın girişinde yer alan gişelerden satın alabilirsiniz. Hafta sonlar, resmi tatiller ya da Çin yıl başı gibi özel günlerde park girişinde çok yoğunluk olabilir. Bu yüzden biletinizi ya internetten satın alın ya da park giriş saatinden önce gişelerde yer alın. Resmi internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

Universal Studios Singapore Ziyaret Saatleri

Park ziyareti genellikle 10.00 – 18.00 saatleri arasında yapılıyor. Giriş saati sabitken çıkış saati güne ve mevsime göre değişiklik gösterebiliyor. Örnek olarak benim parkı ziyaret ettiğim gün park 20.00’de kapandı ama bir önceki gün 19.00’da kapanmıştı. Park ziyaret saatlerini üstteki Universal Studios Singapore resmi sitesinden takip edebilirsiniz.

Universal Studios Singapore Ulaşım

Universal Studios parkı Singapur gezilecek yerler listemizin en önemli gezi noktalarından olan Sentosa Adası‘nda yer alıyor. Adaya ulaşımda birçok yol var. Sentosa Adası Singapur Gezi Rehberi yazımda ulaşımla ilgili tüm detayları paylaşmıştım. Burada da paylaşmak adına parkın olduğu alana en kolay ulaşmak için önce metroya binin ve HarbourFront durağında inin, buradan okları takip ederek RW8 numaralı otobüse binin. Otobüs Universal Studios parkının giriş noktasının hemen alt katında duruyor.

Universal Studios Singapore Bölümleri

Universal Studios Singapore toplamda 7 tematik bölüme ayrılmış durumda. Her bölümde birbirinden farklı atraksiyonlar ve hediyelik eşya dükkanları yer alıyor. Parktaki bölümler ve bu bölümlerde yer alan atraksiyonlar ise şu şekilde:

Hollywood

Universal Studios Singapore HollywoodHollywood, Universal Studios Singapore’un ana bulvarı. Sağlı sollu hediyelik eşya dükkanları ve restoranlar var.

Parkın girişinde sizi ilk önce Hollywood bölümü karşılıyor. Burası 1970’li yıllardaki orijinal Hollywood Bulvarı temalı bir bölüm. Ana bulvar boyunca birçok hediyelik eşya satan dükkanlar bulabilirsiniz. Park etmiş klasik model araçları, Frankenstein’in canavarı, Winnie Woodpecker, Marilyn Monroe ve Charlie Chapli çeşitli karakterleri bu bölümde görebilirsiniz.

Pantages Hollywood Theatre: Hollywood bölümünün en ünlü ve tek denebilecek bölümü burası. Burası 1500 koltuk kapasiteli Brodway stili tiyatro. Çeşitli müzikal ve gösterilerin yapıldığı yerde günümüzde “Sesame Street Show – When I grow Up” adlı oyun gösteriliyor.

New York

Hollwood bölümünden sağ tarafa doğru devam ettiğimizde bizi New York bölümü karşılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere burası neon ışıkları, klasik restoranları ile New York temalı bölüm. New York’taki Public Library adlı ünlü kütüphane binasının güzel bir replikası var. Minik Kuş, Kurabiye Canavarı gibi çeşitli Susam Sokağı karakterlerini bu bölümde bulabilirsiniz. Bu bölümde 2 tane önemli atraksiyon var; Lights! Camera! Action! Hosted by Steven Spielberg ve Sesame Street Spaghetti Space Chase.

Universal Studios Singapore

Lights! Camera! Action! Hosted by Steven Spielberg: Burası çok güzel bir film stüdyosu. İçeri girdiğinizde önce ünlü yönetmen Steven Spielberg’in size filmlerde kullanılan efektlerle ilgili verdiği bilgilerin anlatıldığı kısa bir film anlatılıyor, daha sonra ise film stüdyosuna geçiyorsunuz. Bu alanda size New York’a vurmuş bir fırtına canlandırılıyor, çok başarılı, biz çok eğlendik.

Sesame Street Spaghetti Space Chase: Film platosunun hemen karşısına geçtiğimizde gördüğümüz bu atraksiyon daha çok ufak ziyaretçiler için. Ufak trenlere binerek Susam Sokağı karakterleri ile uzaya çok keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Çocuk ve her zaman çocuk kalanlar için çok eğlenceli.

Si-Fi City

New York devamında bizi gelecek dönem şehirlerinin anlatıldığı Si-Fi adlı bölüm karşılıyor. Uzay çağı teknolojileri ile donatılmış bu alan aynı zamanda Universal Studios Singapore’un en ünlü atraksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bu bölümde 4 aktraksiyon var, bunlar: Transformers The Ride, Accelerator ve Battlestar Galactica Human & Cylon hız trenleri.

Universal Studios Singapore Si-Fi City

Transformers The Ride : The Ultimate 3D Battle: Parkta en çok keyif aldığım atraksiyonlardan bir tanesi bu alet. 3D gözlükler ile bindiğiniz özel trenler ile ünlü Transformers karakteri Optimus Prime’a eşlik edip dünyayı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Çok keyif verici gerçekten. Normal biletle sıra bekleme süresi 45-60 dakika ise biz Express Pass ile 10-15 dk sıra bekledik.

Accelerator: Bu bölümde bindiğimiz 2. alet Accelerator adındaki dönen fincanlar. Yavaş yavaş hızlanan bu alette baş dönmesi ve mide bulantısı yapabilir. Ama çok uzun sürmüyor hemen gözünüz korkmasın, açıkçası ben binmeden önce daha zorlu bir şey bekliyordum.

Universal Studios Singapore Accelerator

Battlestar Galactica CYLON: Gelelim Universal Studios Singapore’un en ünlü atraksiyonuna. Bu roller coaster Asya’nın en ünlülerinden. (Karıştırmamanız açısından mavi renkte olan Cylon) Çanta, gözlük, cüzdan, telefon hatta erlik vb hepsi yasak, emanete bırakmanız lazım. Ekspres biletim ile neredeyse hiç beklemeden bu alete bindim. Senelerdir bu tip hız trenlerine binmediğim için içimde bir tedirginlik vardı ama hız treni boyunca sürekli bağırmak stresimi kolayca atmamda yardımcı oldu diyebilirim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Singapur Sentosa Adası Gezi Rehberi

Singapur ‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası , yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “ Eğlence Adası ” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Burası insan yapımı, içerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. 30’dan fazla ülke gezip görsem de burası benim şu ana kadar eğlendiğim ve çok beğendiğim bir ada. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız Sentosa Adası’nda günler boyunca keyifli zaman geçirebilirsiniz. En azından Asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Sentosa Adası’na Ulaşım Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce HarbourFront istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredek

Singapur’dan Ne Alınır?

Seyahatlerin en eğlenceli bölümlerinden biri şüphesiz hediyelik eşya alışverişi. Kendinize ve sevdiklerinize satın alacağınız hatıra eşyalar ile seyahatlerinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Eğer Singapur ‘a yakın zamanda birseyahat planlıyorsanız aklınıza gelecek sorulardan biri de “ Singapur’dan ne alınır? ” olacaktır. Singapur’dan ne alınır? Tam bir alışveriş cenneti olan Singapur ‘da markalı ürünler satın alabileceğiniz gibi otantik ve ucuz çeşitli ürünler de alabilirsiniz. Singapur, Tayland ve Malezya kadar ucuz bir ülke olmasa da yine de şehir genelinde her bütçeye uygun ürünler bulabilirsiniz. Bu arada Singapur’da alışverişle ilgili genel bilgiler, alışveriş yapabileceğiniz cadde ve bölgeleri ve alışveriş merkezleri hakkında bilgileri Singapur Alışveriş Rehberi yazımda okuyabilirsiniz. Çok uzatmadan “Singapur’dan ne alınır?” sorusuna verebilecek en güzel cevaplara geçelim. Orkide Kalıplar Singapur'da konaklama yapılabilecek tüm bölgelerle ilgili detaylı bilgileri ve otel tavs

Phuket’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Yüzölçümü bakımından Tayland ’ın en büyük adası olan Phuket beyaz kumlu plajları ve turkuaz denizi ile Asya’nın en popüler tatil destinasyonlarının başında geliyor. Büyüleyici doğal güzelliğinin yanı sıra gastronomi, eğlence ve kültürel anlamda da zengin bir yer olan adanın konaklama seçeneklerinin fazlalığı Phuket’te nerede kalınır  sorusuna cevap bulmayı kolaylaştırıyor. Phuket’te nerede kalınır? Seyahat etmek için en iyi döneminin kasım ile şubat ayları arası olduğu Phuket’te her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Ancak yoğun ilgiden dolayı özellikle bahsettiğim dönem içerisinde ya da bu dönemlere yakın aylarda hoşunuza giden bir tesiste konaklayabilmeniz için en azından birkaç ay öncesinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin başını çektiği adanın konaklama seçenekleri arasında hostel ve pansiyon gibi ekonomik tesisler de bulunuyor. Yatak kapasitesi ve hizmet kalitesi yüksek oteller ve resortlar genelde plajlara yakın ko